Acasă Nova TV

Ziua Regelui Mihai I și Ziua Armatei Române la Copșa Mică | Foto

325
Ziua Regelui Mihai I

Ziua Regelui Mihai I și Ziua Armatei Române au fost sărbătorite la Copșa Mică.

Ziua de 25 octombrie 2019, zi cu puternice influenţe istorice, a fost marcată la Copşa Mică de către Liceul Tehnologic „Nicolae Teclu” Copşa Mică, în colaborare cu Primăria oraşului Copşa Mică, printr-un simpozion dedicat celor două mari evenimente istorice: Ziua Regelui Mihai I şi Ziua Armatei Române. Astfel, în amfiteatrul liceului, elevi de la ciclul gimnazial şi cel liceal au luat parte, împreună cu câţiva invitaţi din cadrul primăriei şi ai asociaţiilor locale, la o lecţie de istorie „altfel”, spusă de data aceasta chiar de elevi.

„Elevii au prezentat în simpozion aspecte din viaţa Regelui Mihai I şi legătura specială între sărbătorirea în această zi şi a Zilei Armatei Române: la această dată în cinstea zilei de naştere a regelui, generalul Gheorghe Avramescu a eliberat ultima palmă de pământ românesc din Transilvania de Nord de sub ocupaţia horthystă. Astfel, ziua de 25 octombrie este în mod direct legată de Regele Mihai I al României care în 1944 era şi comandantul suprem al Armatei Române.

După terminarea acestei ore de istorie, elevii Liceului Tehnologic „Nicolae Teclu” Copşa Mică, împreună cu dl primar Mihalache Daniel Tudor, au depus la statuia Regelui Mihai I din localitate o jerbă de flori şi au ţinut un moment de reculegere în amintirea ultimului monarh al României.     

Mulţumim elevilor de la Liceul Tehnologic „Nicolae Teclu” Copşa Mică pentru această veritabilă lecţie de istorie, pentru că păstrează vie amintirea oamenilor excepţionali ai neamului român şi pentru că contribuie astfel la restabilirea adevărului istoric, pe care regimul comunist a vrut încercat fără succes să-l mistifice” se arată într-un comunicat de presă remis de Primăria Copșa Mică.

Foto: Facebook|Primăria Copșa Mică

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here