Acasă Nova TV

Urs la Biertan, localnicii avertizați prin RO-ALERT | Foto&Video

3425

Un urs a creat panică miercuri după-amiază la Biertan.

Animalul a intrat prin mai multe curți din Biertan, fiind urmărit de autorități. La fața locului au intervenit polițiști, jandarmi, vânători și un echipaj SMURD. După mai multe ore s-a reușit îndepărtarea ursului spre pădure.

Localnicii au fost avertizați să nu iasă din case, iar alerta de pericol a fost dată și prin intermediul sistemului RO-ALERT.

,,Ieri, 31 iulie, Inspectoratul de Jandarmi Județean Sibiu a fost informat de către Postul de Poliție Biertan cu privire la faptul că într-o grădină părăsită a fost semnalată prezența unui urs. În zona respectivă s-au deplasat jandarmi, polițiști, un echipaj SMURD și reprezentanții AJVPS și ai Fondului de Vânătoare Dumbrăveni. Totodată, a fost transmis un mesaj prin sistemul RO-ALERT pentru informarea cetățenilor din Biertan cu privire la prezența ursului.

În urma intervenției comune, ursul a fost îndepărtat în mediul său natural. În situația în care este semnalată prezența unui animal periculos, le recomandăm cetățenilor să se adăpostească în spații care să le asigure protecția și să solicite sprijinul autorităților competente” a precizat Sublocotenentul Floriana Picioiu, Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Jandarmi Sibiu.

Banner EximTur

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here