Acasă Revista Presei

Guvernul pregătește măsuri de austeritate | Posturi blocate și eliminarea sporului de 15%

605
Guvernul pregătește măsuri de austeritate

Guvernul pregătește măsuri de austeritate în perioada următoare, pentru eficientizarea resurselor bugetare.

Printre măsurile de austeritate se numără un proiect pentru eliminarea sporului de 15% pentru condiții grele și vătămătoare. Eliminarea sporului a fost decisă pe motiv că autoritățile au constatat că existau instituții unde angajații primeau acest spor doar pentru că aerul din București, de exemplu, este poluat.

Măsura de eliminare a sporului nu va afecta medicii, profesorii, polițiștii sau magistrații, dar oficialii guvernamentali spun că pentru aceștia sporul va fi o sumă fixă și nu actualul procent de 15%, scrie Digi 24.

Posturile vacante din sectorul bugetar vor fi blocate, cu excepţia Sănătăţii, Educaţiei și Poliţiei. Va fi redus cu 50% din numărul de secretari de stat și înjumătățite cabinetele secretarilor de stat care rămân în sistem.

Măsurile vor fi incluse într-o Ordonanţă de Guvern ce urmează a fi discutată luni de Executiv. Tot atunci se va discuta despre mărirea accizei la tutun, impozitarea pensiilor speciale și introducerea unei taxe pe băuturile răcoritoare cu conținut ridicat de zahăr.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here