Acasă Revista Presei

Guvernul pregătește măsuri de austeritate | Posturi blocate și eliminarea sporului de 15%

659
Guvernul pregătește măsuri de austeritate

Guvernul pregătește măsuri de austeritate în perioada următoare, pentru eficientizarea resurselor bugetare.

Printre măsurile de austeritate se numără un proiect pentru eliminarea sporului de 15% pentru condiții grele și vătămătoare. Eliminarea sporului a fost decisă pe motiv că autoritățile au constatat că existau instituții unde angajații primeau acest spor doar pentru că aerul din București, de exemplu, este poluat.

Măsura de eliminare a sporului nu va afecta medicii, profesorii, polițiștii sau magistrații, dar oficialii guvernamentali spun că pentru aceștia sporul va fi o sumă fixă și nu actualul procent de 15%, scrie Digi 24.

Posturile vacante din sectorul bugetar vor fi blocate, cu excepţia Sănătăţii, Educaţiei și Poliţiei. Va fi redus cu 50% din numărul de secretari de stat și înjumătățite cabinetele secretarilor de stat care rămân în sistem.

Măsurile vor fi incluse într-o Ordonanţă de Guvern ce urmează a fi discutată luni de Executiv. Tot atunci se va discuta despre mărirea accizei la tutun, impozitarea pensiilor speciale și introducerea unei taxe pe băuturile răcoritoare cu conținut ridicat de zahăr.

Articolul precedentBanca Națională va lansa în circulație o nouă bancnotă
Articolul următorTânăr din Ațel cu 1,26 alcoolemie rănit după ce a căzut cu bicicleta

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.