Acasă Sibiu

Astrid Fodor din nou la Primăria Sibiu | Contestația admisă

302
Primarul Sibiului Astrid Fodor suspendat din funcție

Primarul ales al Sibiului, Astrid Fodor, suspendat prin ordinul prefectului, în baza hotărârii definitive a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, revine în funcţie, după ce Tribunalul Sibiu a admis, vineri, contestaţia edilului.

Purtătorul de cuvânt al Tribunalului Sibiu, Cornelia Prundariu, a declarat, vineri, că magistraţii au admis contestaţia primarului Astrid Fodor.

S-a admis cererea formulată de reclamant şi în consecinţă se suspendă executares ordinului până la soluţionarea în fond a acţiunii în anulare ce formează obiectul celuilalt dosar”, a spus Prundariu, citată de Mediafax. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs în termen de cinci zile de la comunicare.

Primarul Sibiului a fost suspendat din funcţie de către prefectul Adela Muntean în baza sentinţei definitive a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), care confirma starea de incompatibilitate constatată de Agenţia Naţională de Integritate (ANI). VEZI AICI!

Fodor a explicat de mai multe ori că la momentul în care a făcut parte din acele consilii de administraţie avea şi calitatea de consilier local, iar cadrul normativ de la acea dată o obliga ca în calitate de ales local să deţină calitatea de membru neremunerat în consiliile de administraţie respective.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here