Acasă Sibiu

Astrid Fodor din nou la Primăria Sibiu | Contestația admisă

296
Primarul Sibiului Astrid Fodor suspendat din funcție

Primarul ales al Sibiului, Astrid Fodor, suspendat prin ordinul prefectului, în baza hotărârii definitive a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, revine în funcţie, după ce Tribunalul Sibiu a admis, vineri, contestaţia edilului.

Purtătorul de cuvânt al Tribunalului Sibiu, Cornelia Prundariu, a declarat, vineri, că magistraţii au admis contestaţia primarului Astrid Fodor.

S-a admis cererea formulată de reclamant şi în consecinţă se suspendă executares ordinului până la soluţionarea în fond a acţiunii în anulare ce formează obiectul celuilalt dosar”, a spus Prundariu, citată de Mediafax. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs în termen de cinci zile de la comunicare.

Primarul Sibiului a fost suspendat din funcţie de către prefectul Adela Muntean în baza sentinţei definitive a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), care confirma starea de incompatibilitate constatată de Agenţia Naţională de Integritate (ANI). VEZI AICI!

Fodor a explicat de mai multe ori că la momentul în care a făcut parte din acele consilii de administraţie avea şi calitatea de consilier local, iar cadrul normativ de la acea dată o obliga ca în calitate de ales local să deţină calitatea de membru neremunerat în consiliile de administraţie respective.

Banner EximTur

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here