Acasă Nova TV

Bugetul orașului Copșa Mică grav afectat | Primarul solicită bani din rezerva Guvernului

1311
Bugetul orașului Copșa Mică grav afectat

Bugetul orașului Copșa Mică este grav afectat de plata penalităților generate de sistarea proiectului de reabilitare a sistemului de apă și canal.

Primarul din Copșa Mică, Tudor Mihalache, a trimis o scrisoare deschisă parlamentului și guvernului prin care solicită aprobarea unui ajutor financiar din fondul de rezervă al guvernului.

Copșa Mică se confruntă cu serioase probleme la nivel de buget local din cauza datoriilor apărute în urmă cu câțiva ani după blocarea totală a finanțării unui proiect de reabilitare a sistemului de alimentare cu apă și canal. Deși programul era unul guvernamental, penalitățile de plată cauzate de sistarea lucrărilor și implicit a finanțării au fost puse pe umerii orașului Copșa Mică. Firma care trebuia să execute lucrările a obținut o decizie judecătorească favorabilă în acest sens.

Primarul Tudor Mihalache susținut de prefectul județului Sibiu, Adela Muntean, a inițiat un proiect de guvern prin care solicită un ajutor financiar în valoare de 701 mii lei din rezerva guvernului. Totodată edilul orașului Copșa Mică cere ajutorul parlamentarilor pentru ca acest demers să devină Hotărâre de Guvern.

Vă reamintim că, pentru a atrage atenția asupra acestei probleme, în anul 2017 primarul din Copșa Mică a parcurs pe jos distanța până la București, într-un pelerinaj sub motto-ul Dreptul La Apă, Dreptul La Viață.

Banner EximTur

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here