Acasă Revista Presei

Ridesharing a intrat în legalitate | Guvernul a adoptat OUG

123
ridesharing legal și în România

Ridesharing-ul a intrat de marți în legalitate. Guvernul a adoptat Ordonanţa de Urgenţă care reglementează activităţile de pe platformele de tip ridesharing.

Platformele de ridesharing nu erau reglementate de 5 ani, astfel că proiectul de ordonanță a reușit să îl reglementeze în două luni, a declarat ministrul transporturilor, adăugând că a respectat ”îndeaproape procedura de transparență”.

Răzvan Cuc a explicat că ”Ordonanța de Urgență are în vedere definirea activităților de transport alternativ, a modului de efectuare a acestuia și a tuturor actorilor implicați, modalitatea de reglementare a platformelor digitale și a tuturor operatorilor de transport alternativ, modalitatea de fiscalizare a veniturilor obținute în urma acestor activități, atât de conducătorii auto cât și de operatori, cât și stabilirea obligațiilor ce trebuie stabilite de platforme sau de conducătorii auto”.

Acum concurența este liberă. Românii vor decide cu cine vor să meargă în București și nu numai. (…) Nu mai există niciun fel de discriminări, a concluzionat Răzvan Cuc.

Sursa: Digi24

Banner EximTur

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here