Acasă Transilvania Online

Sărbătoarea Mierii la Blaj | Cel mai mare târg apicol din țară

891
sărbătoarea mierii la blaj

Blajul găzduiește la sfârșitul săptămânii, a 12-a ediție a celui mai mare târg apicol din țară, Sărbătoarea Mierii.

Sărbătoarea Mierii de la Blaj se va desfășura între 22 – 24 martie 2019, în Piața 1848 din centrul municipiului și va cuprinde un târg de miere și produse apicole și conferințe pe teme de apicultură. Organizarorii au pregătit și evenimente culturale, concerte de muzică ușoară și populară dar și dansuri sau teatru pentru copii. Invitatul special din acest an va fi Anna Lesko care va susține, sâmbătă seara, un concert.

Sărbătoarea Mierii va reuni 150 de expozanți din țară și din străinătate, din circa 20 de țări precum România, Ungaria, Polonia, Serbia, Bulgaria, Franța, Croația sau Grecia.

Vizitatorii vor putea găsi la târg miere și produse apicole, dulciuri de casă realizate cu miere, produse cosmetice cu miere dar și utilaje și echipamente moderne folosite în apicultură.

Printre participanți se vor afla și 50 de reprezentanți ai celor mai importante companii ambalatoare de miere din Europa (din Polonia, Franța, Romania, Germania, Spania, Israel, Ucraina, Republica Moldova, Serbia, Italia, Grecia). Vor fi discutate problemele și oportunitățile pieței internaționale a mierii.

Sărbătoarea Mierii 2019 este organizată de Consiliul Județean Alba, prin Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba, Consiliul Local și Primăria Municipiului Blaj, în parteneriat cu compania Apidava și Asociația „APIS Târnave” Blaj.

Sursa: alba24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here