Acasă Revista Presei

Bugetele alocate primăriilor | PSD recomandă primarilor să dea oameni afară

455
scandal pe tema bugetelor alocate către primării

Primarii din Asociația Municipiilor nu au ajuns la nicio înțelegere după discuția de patru ore cu șeful PSD Liviu Dragnea și ministrul Finanțelor, Teodorovici, în privința bugetelor alocate primăriilor.

Prim vicepreședintele Asociației, Gheorghe Falcă, primarul Aradului, a declarat la Digi 24 că la discuția bugetelor alocate ”nu ne-am înțeles. A rămas la fel ca ultima propunere: vom primi 60% din impozitul pe venit, dar vom avea de plătit și cheltuielile sociale, ceea ce anulează creșterea. Azi s-a spus ca diferența va fi acoperită din TVA”.

Falcă a mai relatat că Liviu Dragnea le-a transmis primarilor în întâlnirea de miercuri ”să dea afară oameni și să reformeze serviciile sociale”.

Președintele Asociației Municipiilor, Robert Negoiță, a spus că Dragnea le-a transmis că bugetul de stat pe 2019 nu se poate închide dacă nu e adoptată această soluție defavorabilă pentru primării.

Suntem tratați cu dispreț, aroganță, uneori umiliți. Dragnea ne-a spus că ”puteam să nu vă dăm nimic”.

Ticăloșenia e că permanent se discută de descentralizare, în campanie, la congrese. În realitate, primul pas e finanțarea, independența financiară. Ce s-a întâmplat în 2018 e dezastrul administrației locale”, a spus Negoiță, citat de G4Media.

Situația creată de actuala guvernare cu Bugetul pe 2019 aduce nori negri și peste municipiul Mediaș.

Primarul Mediașului Gheorghe Roman a declarat că orașul va pierde 21,5 milioane Lei, în actuala conjunctură. Din acest motiv o mare parte din investițiile programate anul acesta vor avea serios de suferit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here