Acasă Nova TV

Primăria Mediaș ar putea pierde 21,5 milioane Lei | Proiect Buget 2019

978
proiect buget 2019 lasă primăria fără bani

Proiectul de buget 2019, prezentat pe site-ul Ministerului de Finațe îngrijorează administrațiile locale.

Primarii marilor orașe au protestat deja iar la nivelul orașelor mai mici esistă temerea că vor rămâne fără niciun ban pentru investiții. În ceea ce priveste primăriile rurale, acestea riscă să rămână și fără banii de salarii. Toate acestea în cazul că Proiectul de Buget 2019 rămâne neschimbat.

Primarul Mediașului Gheorghe Roman a comentat astăzi proiectul de buget național, propus de Ministerul Finanțelor. Edilul susține că în urma unei analize la nivelul primăriei, municipiul Mediaș va pierde 21, 5 milioane lei.

Primarii municipiilor din România sunt nemulțumiți că Proiectul transferă de la guvern la primării, o cheltuială uriașă și anume finanțarea drepturilor asistenților personali ai persoanelor cu handicap grav sau indemnizațiile lunare ale persoanelor cu handicap grav.

În schimb primăriilor le este alocată o cotă de 60% din impozitul pe venit colectat. Cele două prevederi sunt respinse categoric de edili, aceștia susținând că cele două măsuri combinate duc la pierderi majore pentru primării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here