Acasă Nova TV

Tot mai mult alcool la volan | Apelul poliției rutiere către șoferi, familii și prieteni

1115
alcool la volan sibiu

Inspectoratul de Poliție a Județului Sibiu a dat Luni publicității o statistică privind numărul de accidente rutiere cauzate de consumul de alcool la volan.

În cursul anului 2018, în județul Sibiu, conducerea sub influența alcoolului a fost cauza principală de producere a 15 accidente rutiere soldate cu decesul unei persoane, rănirea gravă a 3 și rănirea ușoară a altor 12 persoane.

De la începutul anului 2019 până în prezent, polițiștii sibieni au întocmit 25 de dosare penale și au reținut 31 de permise de conducere numai din cauza consumului de alcool la volan.

În ultimii 5 ani, la nivelul județului Sibiu, a crescut numărul celor depistați băuți la volan, de la 220, în anul 2014, la 331 în anul 2018. Este vorba despre conducători auto pe numele cărora s-au întocmit dosare penale, după ce au fost depistați la volan cu concentrații mai mari de 0,80 g/l alcool pur în sânge.

Numai în ultimul sfârșit de săptămână au fost depistați opt șoferi băuți la volan dintre care unul din Mediaș iar altul din Ațel. Toți s-au ales cu dosare penale.

Polițiștii rutieri sibieni au făcut astăzi un apel public adresat conducătorilor auto, familiilor dar și prietenilor acestora.

Stimați șoferi, renunțați la ideea de a conduce băuți! Gândiți-vă la toate problemele pe care le generează conducerea sub influența alcoolului! Dincolo de răspunderea legală, condamnarea sau amenda, conștientizați faptul că puteți răni un om sau, mai rău, îl puteți ucide!

Familiilor și prietenilor celor tentați să conducă după ce au consumat alcool, le adresăm îndemnul de a interveni! Nu rămâneți indiferenți când știți că apropiatul sau prietenul dumneavoastră a băut și intenționează să conducă.

Transportați-l dumneavoastră, dacă nu ați consumat alcool, evident, acolo unde dorește să ajungă sau solicitați un TAXI. Costul unei curse cu taxiul nu va egala niciodată prețul sănătății sau vieții unui om!

Fiți responsabili și acționați ca atare!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here