Acasă Revista Presei

În pragul unei epidemii de gripă | 5 823 îmbolnăviri în școli

439
România este în pragul unei epidemii de gripă

România este în pragul unei epidemii de gripă, a anunțat vineri ministrul sănătății Sorina Pintea.

Sorina Pintea a precizat, într-o conferință de presă, că pentru a putea fi declarată stare de epidemie, ar trebui ca săptămâna viitoare numărul cazurilor diagnosticate de gripă să fie mai mare decât cel estimat.

Suntem în pragul unei epidemii. Pentru a putea declara epidemie este nevoie de trei săptămâni la rând în care numărul cazurilor diagnosticate să fie mai mare decât numărul cazurilor estimate. Aşteptăm pentru săptămâna viitoare comunicatul Institutului Naţional pentru Sănătate Publică. Dacă numărul de cazuri diagnosticate va fi mai mare decât numărul de cazuri estimate, atunci vom putea spune că suntem în epidemie„, a declarat ministrul sănătății, citat de Mediafax.

Conform oficialului, până în data de 23 ianuarie, numărul cazurilor de îmbolnăviri, la nivelul unităţilor şcolare, transmis Ministerului Sănătăţii de către Direcţiile de Sănătate Publică a fost de 5.823.

Vineri a fost anunțat un nou deces provocat de gripă. Este vorba despre un bărbat de 40 de ani, din judeţul Argeş, care nu fusese vaccinat antigripal. Numărul deceselor cauzate de virusul gripal în acest sezon ajunge la 35.

Ministrul sănătății a anunțat astăzi, într-o conferință de presă, că anul trecut pe vremea asta erau doar patru decese.

Vineri toate unitățile de învățământ au fost închise.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.