Acasă Revista Presei

Un fragment din rugăciunea TATĂL NOSTRU va fi MODIFICAT

1256
Un fragment din rugăciunea Tatăl Nostru va suferi modificări.

Un fragment din rugăciunea Tatăl Nostru va suferi modificări.

Anunțul a fost făcut de reprezentanţii Conferinţei episcopale italiene. Noua versiune a rugăciunii Tatăl Nostru urmează să fie supusă aprobării Sfântului Scaun.

„Nu ne duce pe noi în ispită” este fragmentul din Tatăl Nostru care va fi modificat, urmând să devină „Nu ne abandona în ispită”. Încă de anul trecut, Papa Francisc a abordat acest subiect şi a declarat că susţine modificarea , explicând că traducerea „nu ne duce pe noi în ispită“ nu este potrivită întrucât ar putea fi interpretată greşit – ca şi cum Dumnezeu ar conduce oamenii spre păcat, scrie Digi24.

Noua versiune a cărţii liturgice folosite în serviciile religioase de Biserica Catolică, Missale Romanum, conţine modificări şi pentru alte rugăciuni şi trebuie aprobată de Vatican.

Citește mai mult pe Digi24

ACTUALIZARE | Poziția Bisericii Ortodoxe Române

Vasile Bănescu, reprezentantul Bisericii Ortodoxe Române (BOR), spune că schimbarea textului rugăciunii „Tatăl Nostru“ de către Biserica Catolică este binevenită, întrucât este o îmbunătaţire a traducerii textului original al rugăciunii.

Cât despre posibilitatea ca versurile să fie modificate şi pentru creştinii-ortodocşi, oficialul afirmă că este greu de spus ce decizie ar putea fi luată în acest sens.

Cred că mai degrabă vorbim de o îmbunătăţire a traducerii acestui text, ceea ce este un lucru binevenit ca orice traducere care este îmbunătăţită. Este greu de spus dacă şi pentru creştinii-ortodocşi se va întâmpla acelaşi lucru“, a declarat pentru „Adevărul“, Vasile Bănescu, purtător de cuvânt BOR.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.