Acasă Revista Presei

Decizie istorică | Euro, înghețat la data în care ai luat creditul

496

Una dintre instituţiile bancare care acordă credite de nevoi personale populaţiei, în moneda euro, a fost obligată, printr-o decizie definitivă a Tribunalului Specializat Cluj, să restituie unui client toate sumele de bani încasate în plus. Este vorba despre plata ratelor lunare mai mari decât valoarea cursului de schimb euro-leu din ziua încheierii contractului.

Această Decizie, pronunţată în luna mai, dar motivată recent, este una istorică şi va servi, potrivit avocatului Gheorghe Piperea, drept precedent pentru toate litigiile din instanţe, având ca obiect denunţarea clauzelor abuzive de risc valutar impuse de bănci clienţilor, scrie jurnalul.ro.

Instanţa a stabilit definitiv că această clauză de risc valutar, care se referă la asumarea de către debitor a riscului deprecierii monedei naţionale în raport cu valuta euro, este abuzivă şi lovită de nulitate absolută. În speţa judecată la Cluj, instanţa a obligat banca să perceapă ratele lunare ale creditului la valoarea de 3.72 de lei pentru un euro, conform cursului de schimb din martie 2008, când a fost încheiat contractul.

Citește mai mult pe jurnalul.ro

Articolul precedentCopiilor li se pregătește ceva | Aceeași materie, mai puține ore de școală
Articolul următorGoogle schimbă REGULILE pentru CAMPANIA ELECTORALĂ ONLINE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.