Acasă Sibiu

Doi turiști în stare critică din cauza frigului în zona Bâlea

465
Doi turiști

Doi turiști sunt în stare critică din cauza frigului în zona Bâlea.

Salvamontiști din Sibiu și Argeș, dar și jandarmi montani, au fost mobilizați luni seara în zona de creastă a Lacului Bâlea. Aceștia intervin pentru salvarea a doi turiști în stare critică după ce au fost surprinși de vremea rea.

Conform ISU Sibiu, două echipaje Smurd au intervenit de urgență la solicitarea Salvamont pentru preluarea și acordarea asistenței medicale unui număr de 2 persoane aflate în hipotermie la Bâlea Lac.

ACTUALIZARE:

O ambulanță Smurd cu medic a ajuns la Bâlea Lac. Cealaltă ambulanță nu a mai putut înainta din cauza condițiilor meteorologice. A fost preluat un bărbat în stop cardio-respirator. Se efectuează manevre de resuscitare. Ambulanța Smurd se deplasează către Sibiu cu pacientul. Se continuă manevrele de resuscitare. A fost preluata de către echipajul Smurd și o femeie în stare conștientă, stabilă.

ACTUALIZARE 1:

Din nefericire, unul dintre cei doi turiști a decedat marți îm jurul orei 13:00.  Este vorba de un bărbat în vârstă de 22 ani.

„În cursul nopții trecute la Unitatea de Primiri Urgențe a SCJU Sibiu au fost aduși doi pacienți, un bărbat de 22 ani și o femeie, tot de 22 ani. Bărbatul a fost adus în stare foarte gravă, cu hipotermie severă și stop cardio respirator. Au fost efectuate manevre de resuscitare și procedurile specifice în cazurile de hipotermie dar, în pofida eforturilor personalului medical, bărbatul nu a mai putut fi salvat, astfel că în jurul orei 12:50 a fost declarat decesul acestuia. Femeia a fost diagnosticată cu degerături ale membrelor superioare, este stabilă și conștientă. Se află momentan sub supraveghere medicală de specialitate în UPU Sibiu” a precizat Decebal Toderiță, Purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.