Acasă Revista Presei

Suspendarea Preşedintelui Iohannis | Luni va fi luată o decizie

373
suspendarea preşedintelui iohannis

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a spus că suspendarea președintelui devine „o opțiune serioasă”. El a precizat că luni va fi luată o decizie în acest sens.

Am discutat cu Călin Popescu Tăriceanu și i-am zis că suspendarea preşedintelui trebuie să fie o opțiune serioasă, dacă nu respectă Constituția. Poate mai trimite un consilier prezidențial să amenințe un judecător de la Curtea Constituțională. Poate trimite un consilier să amenințe și un judecător de la Înalta Curtea. Dl Tăriceanu a spus că trebuie să analizăm foarte serios această opțiune și luni să luăm o decizie”, a spus Dragnea.

Şeful PSD l-a mai acuzat pe Iohannis că „girează plângeri penale pentru înaltă trădare împotriva primului ministru” și „cere demisia primului ministru”.

Întrebat cât mai așteaptă un răspuns de la președinte în privința revocării șefei DNA, Laura Codruța Kovesi, Dragnea a răspuns: „Eu nu aștept răspuns. Nu trebuie să-mi dea mie răspuns, ci Constituției, Constituție de care își bate joc. Nu-l interesează legea, Constituția, îl interesează propriul interes și propria protecție”.

Dragnea l-a criticat pe Iohannis și pentru că a folosit expresia „dictatura majorității”, în declarația de presă făcută ieri, după ce modificările Codului penal au fost votate în Camera Deputaților.

Asta e abordarea unui dictator, pentru că majoritatea e unul din pilonii esențiali ai democrației. De aia merg oamenii să voteze liber, ca să aleagă o majoritate care să hotărască, să legifereze, prin Parlament, prin Guvern treburile țării. E exact logica întoarsă a unui dictator, că contează doar ce vrea unul singur, care trebuie să aibă subordonate toate insitutiile – ale justiției, parlamentare, ale Guvernului, serviciile și asolut tot ce mișcă, Curtea Constituțională”, a spus Dragnea, citat de Digi 24.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.