Acasă Revista Presei

Primăria Târnăveni a rămas fără bani pentru salarii

441
primăria târnăveni fără bani de salarii

Administraţiile locale au avut liber să-şi stabilească lefurile cum vor şi au făcut majorări fără să ţină cont că nu au de fapt bani. Așa că, în mai multe localităţi din ţară, printre care și Târnăveni, primarii nu mai au bani de salarii.

Conform punctul.ro, problema a ajuns și la Primăria din Târnăveni, unde pentru a nu afecta investițiile s-a venit cu o propunere cel puțin inedită:

Fiecare angajat al primăriei trebuie să facă o cerere prin care solicită cinci zile fără plată, în fiecare lună, până se acoperă o lună lucrătoare”, a informat un angajat care a ținut morțiș să-și păstreze anonimatul… și „unii angajați au făcut cerere luna aceasta, dar nu mai vor să facă”.

Contactat telefonic, primarul municipiului Târnăveni a declarat că „nu a fost nimeni forțat să își ia vreo zi fără plată”, dar a recunoscut că a fost o propunere în acest sens făcută de colegi, având în vedere că unii salariați au obiceiul de a solicita periodic concediu fără plată.

Sunt bani pentru investiții, dar nu și de salarii” a spus primarul Sorin Megheșan, explicând „Primăria municipiului Târnăveni nu are probleme cu banii în ceea ce privește investițiile. Prin Hotărâre de Consiliu Local au fost mărite salariile angajaților Primăriei (salariile viceprimarului și al primarului sunt stabilite de lege). După primul semestru, s-a făcut un raport prin care ni s-a adus la cunoștință că nu avem bani să continuăm investițiile cu această grilă de salarizare, iar la solicitarea unor colegi, s-a propus ca fiecare dintre colegii care de-a lungul timpului au solicitat concedii fără plată să și le ia pentru a vedea care e suma care va rămâne”.

Mai multe despre subiect pe punctul.ro

Banner EximTur

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here