Acasă Revista Presei

Avalanșă pe Transfăgărașan | Două mașini surprinse și grav avariate

1225
Avalanșă pe Transfăgărașan

O femeie a fost rănită după ce mașina în care se afla, a fost surprinsă de o avalanșă pe Transfăgărașan.

Evenimentul s-a produs între Capra şi Cota 2000 pe tronsonul de urcare, în aval de Cascada Capra. Zăpada care a luat-o la vale a lovit două maşini şi a rănit o persoană, anunțat Poliția Rutieră.

Turiştii nu aveau ce să caute pe Transfăgărăşan. La Capra este pusă o baieră: ieri sau alaltăieri i s-a spart inelul în care se prindea lacătul. Băieţii au vrut s-o închidă, dar n-au mai putut prinde lacătul, dar există semn de interzis, însă la noi nu se respectă nimic. Surpiza cea mare e că pentru evenimente produse pe tronsoane din astea, asigurările nu mai plătesc pentru daunele produse maşinii, nici de Casco nu cred că beneficiază, decât în condiţii excepţionale”, a declarat Ion Sănduloiu, șef Salvamont Argeș.

Drumul Național 7C, pe care circulau maşinile, era închis din cauza riscului producerii unor avalanşe, dar şoferii celor două maşini au ignorat interdicţia.

Avalanșă pe TransfăgărașanDe regulă, Transfăgărăşanul devine practicabil după 5 iuniebbdar oficial se deschide în jurul datei de 1 iulie.

Avalanșă pe TransfăgărașanSursa: Adevărul & Digi 24

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here