Acasă Revista Presei

Ordonanţă | Obiectele din metal preţios vor avea aplicată marca oficiala a statului de catre ANPC

285
metal preţios

Toate obiectele din metal preţios vor avea aplicată marca oficială a statului de către Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), prevede un proiect de Ordonanţă de Urgenţă aprobat de Guvern.

Actul normativ mai prevede si eliminarea taxelor pe care agentii economici trebuiau sa le plateasca:
– taxa de autorizare pentru fiecare dintre operatiunile cu metale pretioase si pietre pretioase.
– taxa de viza anuala pentru fiecare operatiune autorizata.
– taxa pentru eliberarea unui duplicat al unei autorizatii emise de Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Economiei, marca oficiala a statului va fi aplicata in locul marcii de garantie proprii a comerciantilor.

Masura permite atat combaterea evaziunii fiscale, cat si combaterea falsurilor si contrafacerilor obiectelor din metale pretioase. Aplicarea marcii oficiale a statului determina o crestere a nivelului de incredere si siguranta al consumatorului la achizitionarea acestor obiecte„, se arata in comunicat.

Ministerul economiei precizeaza ca daca un client al unui comerciant nu vede marca de stat pe bijuteria pe care o vrea sa cumpere, trebuie sa se gandeaca ca are in fata fie un fals, fie un produs contrafacut si atunci nu-l mai achizitioneaza, scrie HotNews.

Ordonanta de Urgenta prevede o perioada de tranzitie, in care agentii economici vor putea comercializa produse cu marca de garantie proprie.

Citeşte mai mult pe hotnews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.