Acasă Revista Presei

Schimbări pe piața RCA | Șoferii fără probleme vor plăti mi puțin

908
Piața RCA se modifică

Autoritățile vor să schimbe abordarea pe piața RCA în ceea ce privește relația dintre firmele de asigurare și conducătorii auto.

Conform automarket.ro, Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) se pregătește să facă o serie de schimbări importante pe piața RCA. Șoferii “periculoși” ar urma să plătească polițe mai scumpe, iar cei prudenți s-ar putea bucura de reduceri mari ale tarifelor.

Un prim pas ar fi “mutarea” asigurării RCA de pe mașină pe șofer, respectiv analiza cu precădere a profilului șoferului și nu doar caracteristicile automobilului, așa cum se întâmplă deja și în alte țări.

Astfel, firmele de asigurare vor avea posibilitatea să aplice reduceri sau majorări de preț în funcție de comportamentul șoferului, istoricul cu societatea de asigurare, acceptarea unui sistem de monitorizare de tip telematics sau chiar un “cazier” curat în ceea ce privește amenzile de circulație.

Șoferii începătorii ar fi avantajați, la fel și cei cu experiență și cazier curat. Potrivit aceleași publicații, o nouă bază de date cu șoferii, mult mai amplă, este pregătită la Biroul Auto.

Citește mai mult pe automarket.ro

Articolul precedent6 elevi din Mediaș la faza județeană a Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar la șah
Articolul următorOrganizația județeană UDMR Sibiu și-a ales un nou președinte | GALERIE FOTO

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.