Acasă Nova TV

Preot din Mediaș acuzat că s-ar fi masturbat în sala de clasă | VIDEO

34421

Un preot din Mediaș este acuzat că s-ar fi masturbat în sala de clasă

O înregistrare video în care apare Preotul Adrian Circa a fost făcută publică pe Youtube. Incidentul s-a petrecut în sala de clasă la Liceul Tehnologic Nicolae Teclu din Copșa Mică în timpul orei de religie.

Mama unei eleve din clasă a mers în această dimineață la poliție pentru a depune plângere.

„Să se dea imaginile peste tot, să se vadă ce se întâmplă cu un profesor, cu unul care zice cuvântul lui Dumnezeu. Așa se face în fața a șapte fete? Dacă erau numai 3-4 fete, ce se întâmpla? Dacă le închidea în clasă și își bătea joc de ele? Vreau să anunț poliția, așa ceva nu e posibil, să se procedeze într-o școală. (…)

O colegă din spatele ei a filmat și după oră le-a arătat fetelor. Noi stăm în Valea Viilor și din Valea Viilor până în Copșa, multe se pot întâmpla. O mama se interesează întotdeauna de copila ei. Și când i-am căutat prin telefon să văd ce a mai făcut, am văzut filmarea.

Copiii mei nu-s bătaie de joc. De el ce să mai zic? E preot de atâția ani, are familie, are copii, dacă li se întâmpla copiilor lui așa ceva?” a declarat mama fetei pentru Turnul Sfatului.

Întrebat de Turnul Sfatului în legătura cu acuzațiile care i se aduc și de acest film, acesta nu a spus decât ,,nu pot să comentez”.

ACTUALIZARE:

Într-o intervenție telefonică la Antena 3, Ministrul Educației, Liviu Pop, i-a cerut demisia preotului. Acesta a explicat că s-a deschis o anchetă la nivelul unității de învățământ, acolo unde preotul preda de circa 15 ani.

ACTUALIZARE 1: 

IPJ a deschis o anchetă | Plângere oficială înregistrată

,,În urma apariției imaginilor în media, ne-am sesizat din oficiu și, împreună cu Parchetul de pe lângă Judecătoria Mediaș, am declanșat cercetări privind circumstanțele producerii incidentului, încadrarea juridică a faptei urmând a fi stabilită. Între timp, mama uneia dintre eleve a depus plângere înregistrată la nivelul Poliței Orașului Copșa Mică” a precizat Luciana Balteș, Purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu.

ACTUALIZARE 2: 

Reacția Patriarhiei Române

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române a declarat pentru Hotnews că filmarea nu este edificatoare. De asemenea, a arătat că acesta este bolnav de cancer.

„Filmarea în sine nu este perfect edificatoare, e de la distanță, dar nici nu putem bănui pe nimeni de rea credință. Profesorul este bolnav de cancer, ceea ce poate constitui un fond de derapaj la nivel comportamental. Dacă se dovedește că a comis un asemenea gest, nu își mai are locul nici la catedră, dar nici la sfântul altar”, a declarat Vasile Bănescu, pentru Hotnews.

ACTUALIZARE 3:

Preotul a demisionat de la catedră. Inspectoratul Școlar Județean Sibiu a primit prin fax, de la școala din Copșa Mică, demisia semnată de acesta.

ACTUALIZARE 4:

Poziția Liceului Tehnologic Nicolae Teclu din Copșa Mică

Otilia Lal, consilierul de imagine al școlii, a declarat pentru Turnul Sfatului că profesorul respectiv a avut o mâncărime și că imaginile au fost interpretate greșit.

,,Se vehiculează deja în presă, se știe că domnul profesor a avut o problemă, a fost bolnav de cancer. Se pare că, din ultimele date pe care le-am primit, boala a revenit. Este sub tratament și sub tratament psihiatric de șapte luni. Domnul profesor spunea că a fost vorba despre o mâncărime și că nici poveste de așa ceva”, a declarat Otilia Lal.

ACTUALIZARE 5:

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a declarat la Europa FM, că preotul din Copşa Mică, judeţul Sibiu, care este şi profesor de Religie şi care este acuzat că se masturba la oră, fiind filmat de o elevă, este nevinovat, gestul lui fiind unul ”necontrolat, provocat de o mâncărime în zona inghinală”.

“Această persoană nu a comis gestul obscen de care a fost acuzat, ci doar a avut un gest necontrolat provocat de o mâncărime în zona inghinală, ceea ce a dus la speculații, pe care le-a încurajat o filmare făcută în clasă de o elevă. Profesorul nu va mai fi repus în funcția de profesor pentru că și-a dat demisia” a declarat Purtătorul de cuvânt al Patriarhei Române.

Banner EximTur

3 COMENTARII

  1. Sa le fie rusine ce porcarie de fimulet o facu,elevele in ziua de azi nu le mai intereseaza scoala,decat pozatu si filmele.Eu cred ca nici un om simplu nu facea asa ceva,,,Nu este adevarat,,,Ce cred eu si am vazut ca poate avea dureri si se masa….nui neaparat ce spune o fata,poate este bolnav si nu so mai putut controla saracu si ce este rau in asta…Pana la urma Dumnezeu va face dreptate,eu nu cunosc pe Preot dar nici sa facem un Preot de ras…Asa sa le ajute Dumnezeu !!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here