Acasă Revista Presei

Venituri diminuate | Poliţia Română la un pas de revoltă

912
Poliţia Română la un pas de revoltă

Poliţiştii din toată ţara sunt la un pas de revoltă. De altfel, în unele judeţe aceştia refuză deja să răspundă la apeluri de urgenţă când sunt în timpul liber.

Oamenii legii din toată ţara sunt supăraţi pentru că statul le-a tăiat sporul pe care îl primeau dacă erau chemaţi de acasă la serviciu şi acuză că acum sunt obligaţi să muncescă la negru, scrie adevarul.ro.

Conform preşedintelui Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual din Ministerul Afacerilor Interne (SNPPC), Dumitru Coarnă, situaţia este aproape generalizată la nivelul ţarii. „De la 1 ianuarie oamenii nu mai sunt plătiţi pentru intervenţia la domiciliu. Programarea, întocmirea unui orar pentru acest tip de intervenţii de către conducerile inspectoratelor constituie un abuz. Ne-au luat dreptul de a încasa acele sume, nu mai există nici obligaţia noastră”, atrage atenţia sindicalistul.

Până la 1 ianuarie 2018, poliţiştii care asigurau acest gen de intervenţii în afara orelor de program erau plătiţi cu până la 700 de lei pe lună. Aceste fonduri au fost, însă, tăiate. Din acest motiv, la nivelul multor localităţi nimeni nu mai intervine atunci când este nevoie pe timp de noapte, la accidente, crime sau furturi.

La Suceava, aproximativ 60 de poliţişti dintre cei 100 au refuzat aceste intervenţii de la domiciliu şi-au anunţat şefii că nu mai lucrează în afara programului.

Foto  Arhivă / Citeste mai mult pe adevarul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.