Acasă Mediateca

Masa de ruleta – atunci si acum

328
ruleta

Cazinourile au fermecat si continua sa atraga milioane de jucatori. Jocul de ruleta era cel mai des asociat cu o seara luxoasa, petrecuta in cadrul unui cazinou.

Este foarte adevarat ca tehnologia a inlocuit, intr-o masura foarte mare, prestigiul unei seri petrecute intr-un cadru extravagant, alaturi de prieteni si alti participanti. Daca acum 200 de ani componenta sociala asociata unei nopti de cazinou era un element crucial, astazi ne putem bucura de o suita de cazinouri luxoase chiar din confortul propriei case. Indiferent de ce joc va place, important este ca aveti de unde alege, potrivit acestor recenzii ale celor mai bune site-uri de cazinou din Romania. 

O atentie deosebita era acordata mesei de ruleta, aceasta fiind piesa centrala si cea mai redutabila arma din arsenalul unui cazinou. De obicei, aceasta masa era cea mai aglomerata si era asezata in centrul salii de jocuri. Daca existau mai multe mese de ruleta, cu atat mai bine – indiferent daca pierdeai sau castigai cateva monede, trebuia sa fi vazut acolo, invartind roata macar o data.

Fiind elementul principal de atractie, calitatea acestei mese de joc trebuia sa fie desavarsita, iar mesterii ce faceau aceste mese pe comanda erau platiti regeste, fiind considerati adevarati artisti.

Din lemnul de cea mai buna calitate era construita masa de ruleta si roata, iar bila era din fildes, pana cand comertul cu fildes a fost interzis. 80% din mesele de ruleta din lume sunt facute de 2 companii englezesti, ce servesc clienti de talie mondiala, inclusiv cazinourile din Las Vegas. Fiind construita din lemn si respectiv fildes sau aluminiu, atat bila cat si ruleta sunt imune la semnale si unde magnetice. Adevarul este ca o mana experimentata poate arunca bila intr-o zona prestabilita, dar si voi, cu putin exercitiu, puteti deprinde acest talent.

Roata de ruleta are la baza un scripete ce o invarte intr-un suport imobil, iar acest scripete are de obicei o decoratie insurubata in varf. Roata de ruleta mai prezinta o serie de buzunare, 36 la numar, ce sunt despartite de vecinii lor prin niste margini non metalice. Jetoanele se pun pe masa, roate se invarte, bila este pusa in miscare si … ati castigat!

Va numarati printre cei care inca mai petrec timp intr-un cazinou traditional sau ati imbratisat tehnologia si v-ati inarmat cu tableta sau telefonul preferat si incepeti sa cautati cea mai buna varianta de ruleta online?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here