Acasă Revista Presei

Fără viză în Canada | Autorizația electronică de călătorie rămâne obligatorie

331
Canada

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează că, începând cu data de 1 decembrie, autoritățile canadiene intenționează să elimine cerința obligativității vizelor pentru cetățenii români care vor călători în Canada.

Este vorba despre șederi de maxim șase luni în scop turistic, indiferent de tipul pașaportului deținut. Totodată MAE subliniază faptul că autorizația electronică de călătorie este obligatorie în cazul călătoriei cu avionul în Canada.

Autorizația electronică de călătorie (eTA) reprezintă o cerință obligatorie pentru toți cetățenii străini exonerați de obligativitatea deținerii vizei, care tranzitează sau călătoresc în Canada pe calea aerului. Autorizația electronică de călătorie (eTA) are o valabilitate de cinci ani (sau, după caz, până la expirarea valabilității pașaportului), informează Digi 24.

Sursa citată arată că obținerea autorizației electronice de călătorie se va putea realiza doar online, accesând www.Canada.ca/eTA-Romania.

Data și ora exactă la care autorizația electronică de călătorie (eTA) va fi accesibilă cetățenilor români vor fi comunicate în timp util, ulterior transmiterii acestor informații de către autoritățile canadiene.

MAE menționează că, pentru obținerea autorizației electronice de călătorie și, ulterior, pentru accesul pe teritoriul canadian, cetățenii români trebuie să fie în posesia unui pașaport valabil, indiferent de tipul acestuia (pașaport simplu electronic, pașaport simplu, pașaport simplu temporar, pașaport diplomatic și pașaport de serviciu).

Persoanele care intenționează să intre în Canada pe cale terestră (autoturism, autobuz, tren) sau maritimă (la bordul unei ambarcațiuni, inclusiv al unui vas de croazieră), ulterior datei de 1 decembrie, trebuie să dețină doar un pașaport valabil, fără a mai fi necesară obținerea autorizației electronice de călătorie (eTA).

Citește mai mult pe Digi 24.

Articolul precedentDe miercuri, Meditur deservește 2 trasee noi | VEZI amănunte
Articolul următorMedieșeancă lovită pe trecerea de pietoni pe strada Ștefan Octavian Iosif

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.