Acasă Sibiu

Încă un patron al unei școli de șoferi, reținut pentru că a cerut și primit șpagă

3768

Încă un patron al unei școli de șoferi, reținut pentru că a cerut și primit șpagă.

Acesta a fost reţinut pentru 24 de ore şi urmează să fie dus în faţa instanţei cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, el fiind cercetat într-un dosar de trafic de influenţă.

,,În fapt s-a reţinut că numitul J.N.S., director al şcolii de şoferi S.C. „Combi Promo” S.R.L. Sibiu, a pretins şi a primit de la numitul S.I.M. suma de 400 de euro, pentru a interveni pe lângă poliţistul examinator din cadrul S.P.C.R.P.C.Î.V. Sibiu în vederea determinării funcţionarului public la a-l favoriza pe candidat cu ocazia susţinerii la data de 06.02.2017 a probei practice pentru obţinerea permisului de conducere, numitul S.I.M. fiind declarat respins la acea dată. Acesta a apreciat că a fost indus în eroare de instructorul său auto, i-a solicitat numitului J.N.S. restituirea sumei de bani ce i-a fost remisă anterior, bănuind că acei bani nu au fost daţi examinatorului din cadrul S.P.C.R.P.C.Î.V. Sibiu.

În prezenta cauză s-a stabilit că, numitul J.N.S., beneficiind de ajutorul numitului L.M. care a intermediat întâlnirea traficantului de influenţă cu cel interesat de cumpărarea influenţei, a pretins şi a primit de la suspectul O.G., zis „Ghiţă”, suma de 3.000 de euro, pretinzând că are influenţă asupra examinatorilor din cadrul S.P.C.R.P.C.Î.V. Sibiu şi că, în schimbul acestei sume de bani, îi va determina pe aceşti funcţionari publici să îl declare admis pe acest candidat în cadrul examenului pentru obţinerea permisului de conducere, atât la proba teoretică cât şi la cea practică.

S-a mai constatat că, numitul J.N.S. a pretins şi a primit de la suspectul B. D. suma de 500 de euro, pretinzând că are influenţă asupra examinatorilor din cadrul Instituţiei Prefectului – S.P.C.R.P.C.Î.V. Sibiu şi că, în schimbul acestei sume de bani, îi va determina pe aceşti funcţionari publici să îl declare admis pe acest candidat în cadrul probei practice a examenului pentru obţinerea permisului de conducere.

În cursul lunii martie 2017, numita A.A.P., se afla în Italia, în acelaşi timp fiind înscrisă la cursurile şcolii de şoferi aparţinând S.C. Combi Promo S.R.L. Sibiu, i-a solicitat suspectului J.N.S. să fie înscrisă cât mai repede la examenul de dobândire a permisului de conducere. Suspectul J.N.S. a dispus angajaţilor acestuia din cadrul S.C. Combi Promo S.R.L. Sibiu, să îi întocmească acestei cursante o adeverinţă care să certifice că aceasta ar fi absolvit cursurile suplimentare de pregătire practică în vederea susţinerii din nou a probei practice, deşi, în realitate, această cursantă se afla în Italia în acea perioadă, şi ca atare nu a urmat niciuna dintre aceste şedinţe suplimentare de conducere. Având în vedere necesitatea înscrierii în baza de date informatice gestionată de Autoritatea Rutieră Română a instructorului auto de fiecare dată când acesta din urmă efectuează o şedinţă de pregătire, numitul J.N.S. a dispus angajatului său autorizat a efectua acele menţiuni în baza de date, respectiv numitei P.M.V. ce are stabilită o parolă de acces la sistemul informatic respectiv, să introducă date nereale privind urmarea de către A.A.P. a şedinţelor suplimentare de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice, deşi, în realitate, aceasta nu efectuat nicio astfel de şedinţă cu personalul S.C. Combi Promo S.R.L. Sibiu.

Întrucât, din actul de sesizare din data de 08.03.2017 au rezultat suspiciuni rezonabile cu privire la comiterea infracţiunilor de trafic de influenţă şi cumpărare de influenţă, prev. de art.291 alin. 1 C.pen., raportat la art. 6 din Legea nr. 78/2000, şi respectiv art. 292 alin. 1 C.pen., raportat la art. 6 alin. 1 din Legea nr. 78/2000, şi, având în vedere că actul de sesizare îndeplinea condiţiile legale şi că în cauză nu exista vreunul dintre cazurile care împiedică punerea în mişcare sau exercitarea acţiunii penale, dintre cele prevăzute la art. 16 alin. 1 C.proc.pen., s-a dispus începerea urmăririi penale „in rem” pentru infracţiunile anterior menţionate.
Prin ordonanţa procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu din data de 19.06.2017 s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de J.N.S. pentru comiterea a patru infracţiuni de trafic de influenţă, prev. şi ped. de art.291 alin. 1 C.pen., raportat la art. 6 din Legea nr.78/2000, o infracţiune de instigare la fals informatic, prev. şi ped. de art.47 alin.1 C.pen., raportat la art.325 alin. 1 C.pen., şi o infracţiune de instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, prev. şi ped. de art. 47 alin.1 C.pen., raportat la art. 322 alin. 1 C.pen., toate cu aplicarea art. 38 alin. 1 C.pen., privind concursul real de infracţiuni.

De asemenea, prin aceiaşi ordonanţă, s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale şi faţă de numiţii S.M.I., O.G., P.I. şi B.D. pentru săvârşirea infracţiunii de cumpărare de influenţă, prev. şi ped. de art. 292 alin. 1 C.pen. cu referire la art. 6 alin. 1 din Legea nr.78/2000, în cazul celui din urmă suspect reţinându-se şi incidenţa dispoziţiilor art. 41 alin. 1 C.pen., privind starea de recidivă.
Totodată, în prezenta cauză, prin ordonanţa procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu din data de 19.06.2017 s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de numitul L.M. pentru comiterea infracţiunilor de complicitate la cumpărare de influenţă şi complicitate la trafic de influenţă, prev. şi ped. de art. 48 alin. 1 C.pen., raportat la art. 291 alin. 1 C.pen., cu aplicarea art.6 alin. 1 din Legea nr. 78/2000, şi respectiv art. 48 alin. 1 C.pen., raportat la art. 292 alin. 1 C.pen., cu aplicarea art.6 alin. 1 din Legea nr. 78/2000, ambele cu aplicarea art. 38 alin. 1 C.pen., privind concursul real de infracţiuni.

Prin Ordonanţa procurorului din data de 21,06.2017 s-a dispus Punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de suspectul J.N.S. pentru comiterea a: trei infracţiuni de trafic de influenţă, prev. şi ped. de art. 291 alin. 1 C.pen. cu referire la art. 6 alin. 1 din Legea nr.78/2000, 1 infracţiune de instigare la fals informatic, prev. şi ped. de art.47 alin.1 C.pen., raportat la art.325 alin. 1 C.pen., şi o infracţiune de instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, prev. şi ped. de art.47 alin.1 C.pen., raportat la art. 322 alin. 1 C.pen., toate cu aplicarea art. 38 alin. 1 C.pen., privind concursul real de infracţiuni.
Prin Ordonanţa procurorului din data de 20.06.2017 s-a dispus reţinerea suspectului J.N.S pentru o durată de 24 ore începând cu data de 20.06.2017 ora 21,31 până la data de 21.06.2017 ora 21,31.

Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu urmează ca în cursul zilei de 21.06.2017, să solicite judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Sibiu arestarea preventivă a inculpatului suspectul J.N.S, pentru o perioadă de 30 zile. Pe parcursul cercetărilor, procurorii au beneficiat de sprijinul lucrătorilor de poliţie din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Sibiu.Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie” se arată într-un comunicat de presă remis de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu.

Foto: scoaladesofericombi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.