Acasă Sibiu

Controlorii de trafic amenință cu greva | Posibile probleme în programul zborurilor și la Sibiu

256

Sindicatul serviciilor de trafic aerian din România (ATSR) anunţă o grevă de avertisment la nivelul tuturor subunităţilor ROMATSA.

Nemulțumirile sindicaliștilor vin pe fondul expirării contractului colectiv de muncă, potrivit unei notificări transmise luni de ATSR. Dacă nu vor găsi înțelegere, controlorii de trafic ameninţă ca intrerup lucrul timp de 2 ore, vineri între orele 11 – 13, astfel că va fi afectată și activitatea din Aeroportul Internațional Sibiu.

Pe timpul negocierilor ce au avut loc în vederea perfectării unui nou contract colectiv de muncă pentru perioada 2016-2017, părţile implicate în negociere, respectiv sindicatul reprezentanţilor ATSR, pe de o parte şi RA ROMATSA, pe de altă parte, nu au ajuns la o înţelegere cu privire la revendicările formulate de către salariaţi prin reprezentanţii sindicali. Concilierea ce a a avut loc prin reprezentantul ITM Bucureşti la nivelul unităţii a eşuat, potrivit procesului-verbal încheiat la data de 21 noiembrie 2016”, se arată în notificarea transmisă către directorul general, directorii de direcţii şi directorii de subunităţi ai ROMATSA.

Liderul sindicaliștilor din ROMATSA, Gabriel Tudorache, nu a menționat nicio posibilă revendicare salarială sau privitoare la drepturile sociale ale angajaților. Acestea nu sunt însă excluse.

Ultima dată când controlorii au făcut grevă a fost în septembrie 2015, moment la care traficul aerian a fost dat peste cap. Ei cereau atunci să se poată pensiona la 55 de ani şi introducerea unui articol prin care, după această vârstă, un controlor de trafic să aibă posibilitatea să fie trecut pe un alt post în ROMATSA, pe măsura pregătirii lui, în speţă la o direcţie operaţională sau de siguranţă.

Banner EximTur

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here