Acasă Nova TV

Alarmele din Mediaș vor suna joi timp de două ore | VEZI amănunte

2261

Alarmele din Mediaș vor suna joi timp de două ore.

Joi, în intervalul orar 10:00-12:00, se va desfășura în municipiul Mediaș și în întreg județul Sibiu, un exercițiu de alarmare publică organizat de Inspectoratul pentru Situații de Urgență Sibiu. Exercițiul constă în declanșarea procedurilor de înștiințare a autorităților și acționarea echipamentelor dedicate de avertizare/alarmare a populației prin intermediul sirenelor amplasate în oraș.

Timp de două ore, va fi auzit semnalul de alarmă la dezastre, compus din 5 sunete a câte 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde între acestea. De asemenea, în funcție de caracteristicile tehnice, vor fi testate și echipamentele care permit transmiterea mesajelor de avertizare vocală către populație.

Finalul exercițiului va fi marcat prin semnalul specific de încetare a alarmei compus dintr-un sunet continuu, de aceeași intensitate, cu durata de 2 minute.

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă desfășoară în perioada 18-21 aprilie, un amplu exerciţiu la nivel naţional, pentru testarea şi verificarea unor echipamente din componenţa sistemului de înştiinţare, avertizare şi alarmare în situaţii de protecţie civilă – PROCIV 2017.

Citeste mai mult: adev.ro/ooldr6

Foto: bzi.ro

Articolul precedentTânăr condamnat la închisoare pentru infracțiuni la regimul rutier
Articolul următor6 medalii pentru atleții CSS Mediaș la Campionatul național de cros pentru juniori și copii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.