Acasă Sibiu

Ascunde soţiile maltratate | Vin bătute, doar cu ce au pe ele şi cu copilul în braţe

571

O pensionară de 69 de ani din Sibiu este coordonatoarea unei asociaţii care ajută femeile bătute de soţi. Asociaţia are şi „o casă sigură“, o locuinţă secretă unde, în anumite condiţii, unele victime pot fi găzduite o vreme, scrie Adevărul de Sibiu.

La 69 de ani, profesoara de limbi străine Cristina Mateş din Sibiu este mai activă ca oricând: scrie e-mailuri către parteneri din străinătate, organizează strângeri de fonduri, întocmeşte dosare de decont. Face asta fără a fi remunerată, doar pentru a susţine singurul adăpost din Sibiu pentru femeile bătute de soţi.

În adăpostul Cristinei au găsit linişte femei din toate categoriile sociale, de la preotese la soţii de politicieni sau economiste, până la persoane fără niciun venit, provenind din familii sărace.

Istoria singurului adăpost din Sibiu pentru femeile bătute în familie este legată de înfiinţarea, acum 21 de ani, a „Asociaţiei femeilor“, de către profesoarele Şcolii nr. 15 din oraş.

În prezent, în adăpostul a cărui adresă este secretă sunt două femei şi trei copii. Dar pe cele şapte locuri disponibile au existat şi câte nouă-zece asistaţi.

Doar nu le putem lăsa în stradă. Unele vin bătute, doar cu ce au pe ele şi copilul în braţe, arată Cristina Mateş. Despre adăpost femeile victime află fie de pe site-ul asociaţiei, fie de la instituţiile publice cu activitate în zona socială. Faptul că păstrăm secretă adresa acestui adăpost ne oferă securitate nouă, ca şi personal, dar şi lor, ca victime“, explică Adrian Nistor, coordonatorul centrului.

Citeste mai mult pe Adevărul De Sibiu / Foto Silvana Armat

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.