Acasă Sibiu

Prelevare de organe la Sibiu de la o femeie aflată în moarte cerebrală

884

Astăzi, la Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu a avut loc o complexă intervenție chirurgicală de prelevare de organe de la un pacientă de 58 de ani, aflată în moarte cerebrală.

La procesul de prelevare a organelor a participat o echipă de medici din București, de la Institutul Clinic Fundeni, respectiv o echipă de medici din Cluj-Napoca, de la Institutului Clinic de Urologie și Transplant Renal.

,,Echipa din București, coordonată de Dr. Lungu Vasile și alcătuită din Dr. Alexandru Martiniuc și Asist. Cezar Ioniță a prelevat ficatul pacientei iar echipa din Cluj, coordonată de Dr. Dan Pop și formată din Dr. Nucu Marica și Dr. Ghenți Zolti a prelevat rinichii donatoarei. Procedurile de prelevare au început în jurul orei 10:30. După prelevare echipele de medici vor pleca de urgență către centrele de transplant din Bucureşti şi Cluj.

Pacienta de 58 de ani a fost internată în data de 4 ianuarie 2017 cu diagnosticul de anevrism cerebral iar diagnosticul de moarte cerebrală a fost pus în data de 6 ianuarie ora 14.30. Diagnosticul de moarte cerebrală este stabilit de către Dr. Mihai Sava, medic şef Anestezie Terapie Intensivă SCJU Sibiu, în calitate de „key donation person”. De asemenea, Dr. Sava are rolul de menţinere a organelor în condiţii optime în vederea prelevării. Acordul pentru donare a fost obţinut de la către Dr. Tiberiu Toabeş, coordonatorul local de transplant care, după obţinerea acordului familiei pacientului, demarează procedurile necesare prelevării, luând legătura cu centrele de transplant şi echipele de recoltare” se arată într-un comunicat de presă remis de către Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu.

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu este acreditat ca şi centru de prelevare de organe, ţesuturi şi celule prin ordinul MS 1224/23 octombrie 2013. Prelevarea realizată la SCJU Sibiu este prima din martie 2014 încoace.

Banner EximTur

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here