Acasă Sibiu

3 000 de sibieni au ieşit în stradă | Preşedintele Iohannis printre protestatarii din capitală

847

După trei seri cu o prezență mai degrabă modestă, aproximativ 3.000 de sibieni s-au strâns în Piața Mare a Sibiului pentru a demonstra împotriva intențiilor actualului Guvern de a grația câteva mii de pușcăriași și de a modifica Codul penal și Codul de procedură penală, anunţă Turnul Sfatului.

Numărul participanților la protest a urcat în această seară la 3.000. Ajunși în capătul străzii Nicolae Bălcescu, protestatarii au vrut să înainteze până în Parcul Astra, în fața sediului organizației municipale a PSD, dar au fost opriți de jandarmi.

La protest participă oameni de toate categoriile, dar și de toate vârstele. Totodată, au putut fi văzuți și oameni care locuiesc în comunele limitrofe ale Sibiului, precum Șelimbăr sau Cristian.

Fluturând steaguri ale României, pancarte împotriva grațierii sau chiar și ”inventive” machete tridimensionale ale unor elefanți, sibienii s-au strâns iniţial grupuri-grupuri în fața Primăriei Sibiu.

Lozincile strigate au fost asemănătoare celor din primele seri: ”DNA, să vină să vă ia”, ”DNA, nu uita, noi suntem de partea ta”, ”Hoții stau în pușcărie în democrație”, ”Fără amnistie, la pușcărie” și ”PSD, ciuma roșie”.

Video Turnul Sfatului

Klaus Iohannis, președintele României, s-a alăturat și el protestatarilor, dar celor din Capitală. Presa centrală estimează că în Piața Universității s-au strâns aproximativ 20.000 de persoane.

Iohannis proteste bucuresti

Foto Turnul Sfatului / Ora De Sibiu

REACŢII: Preşedintele PSD, Liviu Dragnea a catalogat protestele din această seară ca „un început de lovitură de stat”…. „președintele României în fruntea unei noi mineriade”…

1 COMENTARIU

  1. Au inceput protestele! Dar oameni buni,in 11 decembrie unde ati fost? Ati lasat toti retardatii si cretinii sa voteze organizatia criminal psd! Daca nici acum nu va dati seama ca in psd sunt ultimele cazaturi a societatii,numai hoti,criminali,delapidatori,violatori,pedofili,curve jegoase,mitocani analfabeti atunci va meritati soarta! Cum puteti avea incredere intr-un puscarias imbecil ca Dragnea,un retardat mintal ca Tariceanu si Ponta? Va vor judeca copii si nepotii pentru cretinismul de care ati dat dovada votand holera psd-ista!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.