Acasă Revista Presei

GovITHub a postat prima mostră a viitoarei cărți electronice de identitate

327

GovITHub, programul guvernamental prin care specialisti IT dezvolta proiecte pentru administratia publica a postat pe Facebook prima mostra a viitoarei carti electronice de identitate.

Autoritatile pregatesc de ceva timp introducerea unor noi documente de identitate pentru cetateni, astfel ca actele folosite in prezent vor fi inlocuite.

Prima mostra a viitoarei carti electronice de identitate e in testarea bursierilor #GovITHub! Spoiler alert: e de dimensiunea unui card bancar!” scrie GovITHub.

Principalul scop al introducerii noilor documente de identitate este combaterea falsificarii acestor acte si a furtului de identitate, asa cum a declarat Gina-Laura Cusa, directorul DEPABD pentru avocat.net:

„… scopul emiterii noilor documente de identitate este punerea in circulatie a unor acte de identitate care sa ofere garantii suplimentare de securitate, in vederea combaterii falsului si furtului privind identitatea, care a devenit un fenomen cu consecinte deosebit de grave, atat pentru cetateni, cat si pentru persoanele juridice de drept public si privat din toate statele membre ale Uniunii Europene„.

Banner EximTur