Acasă Revista Presei

START Campania electorală pentru alegerile locale 2016

291

Campania electorală a început. Partidele au la dispoziţie o lună pentru a-i convinge pe alegători că merită votul lor. Până pe 5 iunie, când se vor deschide urnele, trebuie să ne facem o idee despre oferta partidelor.

Anul acesta nu vom alege direct preşedintele de Consiliu Judeţean. El va fi ales din rândul consilierilor judeţeni. Nota de plată pentru organizarea alegerilor locale, 350 de milioane de lei, o achită Guvernul, scrie Digi24.

Campania electorală începe vineri, 6 mai, la ora 07.00 şi se încheie sâmbătă, 4 iunie la aceeaşi oră. În această perioadă vor fi pregătite peste 18.600 secţii de votare în întreaga ţară. Ne alegem primarii dintr-un singur tur. Spre deosebire de scrutinul prezidenţial, unde poate vota şi diaspora, la aceste alegeri votează doar cei care se află în localităţile de domiciliu, in ziua votului.

Sunt aproape 3.200 de mandate de primar puse la bătaie în toată ţara şi 18,3 milioane de votanţi. În Bucureşti, competiţía se duce între 12 candidaţi. Dar ştim cel puţin o localitate unde alegerile sunt deja câştigate. În comuna Cârligele din judeţul Vrancea, actualul primar nu are contracandidat.

Cei mai mulţi români cu drept de vot sunt înregistraţi în Bucureşti, peste 1,8 milioane. La polul opus, doar puţin peste 200 votanţi sunt aşteptaţi la urne în comuna Ceru-Băcăinţi din judeţul Alba. Este şi comuna cu cea mai mică densitate, doar cinci locuitori pe kilometru pătrat.

În 5 iunie, urnele vor fi deschise la ora 7 dimineaţa şi se vor închide la ora 21 seara. În cabina de vot vom avea de pus ştampila de 3 ori. Ne alegem primarul, consilierii locali şi consilierii judeţeni.

Banner EximTur

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here