Acasă Revista Presei

Greșeli hilare în afişele electorale ale candidaţilor la Primăria Sibiu

522

Campania electorala din acest an este mult saracita de legea electorala. Cum bugetul candidatilor este foarte strict reglementat iar micile atentii, cum ar fi materialele promotionale, oferite de partide alegatorilor au fost interzise, afisele sunt cele care au ramas sa ii faca cunoscuti pe candidati alegatorilor.

… si acestea sunt strict supuse legii din punct de vedere al dimensiunilor si locului in care sunt lipite, asa ca felul in care sunt realizate, mimica celui fotografiat, felul in care priveste si cum cade lumina, toate sunt aspect care, inconstient, pentru cel care priveste afisele, il fac sa placa un candidat sau altul.

Cei de la hotnews.ro au apelat la un specialist pentru a realiza analiza afiselor utilizate in campanie de candidatii la Primaria Sibiu.

afis ioan stefan zaraUn Zorro neinspirat. Ioan Stefan Zara este candidat independent la Primaria Sibiu. Nu stie nimeni acest lucru, pentru ca pe afisul sau nu scrie nicaieri. Elementul central al acestuia este insa un Z care seamana, parca, cu Z-ul lui Zorro. Reinterpretarea insa nu este una reusita. „Litera aceea este neinspirat aleasa atat ca pozitionare, cat si ca font, ca dimensiuni, in plus, numele candidatului este scris de doua ori si nu are diacritice peste tot. Font-urile cu care e scris Primar si Municipiului Sibiu sunt diferite.

 

afis marius popescu aldeUmbra lui Tariceanu la Sibiu. Marius Popescu, candidatul Partidului Alianta Liberalilor si Democratilor, pare bantuit de umbra presedintelui partidului, Calin Popescu Tariceanu. „Si in acest caz asistam la o incercare de transfer de imagine, deoarece candidatul nu este cunoscut sibienilor. Doar ca liderul central al partidului, Calin Popescu Tariceanu, ocupa un loc destul de mare per ansamblu.
Poza tip efigie e in ceata, pare omul din umbra pentru candidatul sibian.

Citeste mai mult pe HotNews

Banner EximTur

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here