Acasă Revista Presei

VIDEO Un avion Blue Air a ratat aterizarea la Cluj | S-a oprit în câmp

935

Incident în această dimineață pe aeroportul din Cluj-Napoca. O aeronavă cu 116 pasageri la bord, care venea de la Bucureşti, a ratat aterizarea, anunţă Digi24.

Este vorba despre o aeronavă Blue Air care venea de la București și zbura către Barcelona cu escală la Cluj-Napoca. La aterizare, avionul a ieșit 20 de metri în afara pistei. Nu există victime, aeronava nu este avariată. Pe aeroport erau condiții bune de aterizare. Urmează ca ministerul Transporturilor să formeze o comisie de investigații și să stabilească ce cauze au dus la producerea acestui incident. În momentul de față, aeroportul este închis”, a declarat David Ciceo, directorul Aeroportului Cluj-Napoca”.

Aeronava a plecat de la București către Cluj în condiții normale, în baza informațiilor meteo care dădeau aeroportul deschis, cu condiții de ninsoare, cu coeficient de frânare bun. În apropiere de aterizare au primit informații că situația la sol s-a deteriorat puțin, în sensul că pe aeroport coeficientul de frânare a scăzat la mediu, aeronava a făcut o zonă de așteptare ca să iasă echipamentele de curățare, după care a procedat la aterizare, una normală a momentului în care a luat contact cu pista, după care echipajul nu a reușit să oprească avionul în zonă de pistă și a ieșit în afara acesteia. Dacă erau condiții care nu permiteau aterizarea, comandantul putea să se îndrepte către alt aeroport – Târgu Mureș sau Sibiu”, a declarat Gheorghe Răcaru, directorul Blue Air.

Întrebat dacă ar fi fost cazul ca aeronava să aterizeze pe alt aeroport, Gheorghe Răcaru a declarat: „La aterizare se vine în baza informațiilor primite din partea aeroportului, pilotul nu cunoaște condițiile de la sol. Condițiile furnizate de aeroport erau unele bune pentru aterizare, conform datelor primite. Noi nu putem să acuzăm pe cineva până nu avem elemente obiective care vor rezulta în urma măsurătorilor și evaluărilor făcute de comisia de anchetă”.

Din fericire în acest caz nu s-au înregistrat răniți. În aeronava care venea de la București se aflau 116 persoane, acestea fiind debarcate după oprirea aeronavei. Avionul trebuia să ajungă la Barcelona.

Foto Mediafax / Citeste mai mult pe Digi24

ACTUALIZARE
Cei 116 pasageri din avionul care a ratat aterizarea pe Aeroportul din Cluj vor pleca spre Barcelona, destinația lor inițială, de pe Aeroportul din Sibiu. Pasagerilor li s-a transmis, de către oficialii companiei Blue Air, că vor fi îmbarcați în autocare, cu care vor ajunge pe Aeroportul din Sibiu. De aici vor fi preluaţi de o aeronavă şi transportaţi la Barcelona.

Nu se cunoaşte, deocamdată, ora la care va avea loc acest zbor. Pasagerii sunt în continuare pe Aeroportul din Cluj. „Ni s-a promis apă şi ceva mâncare, dar încă n-am văzut nimic. Bagajele ne-au fost aruncate unul peste altul, multe s-au rupt… Deocamdată stăm şi aşteptăm, suntem toţi în aeroport”, a declarat unul dintre pasageri.

Banner EximTur

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here