Acasă Revista Presei

Statutul Elevului | Ce drepturi solicită şcolarii Ministerului Educaţiei

275

Elevii şi reprezentanţii Ministerului Educaţiei vor discuta mâine „Statutul Elevului“ care va face parte din noua lege a Educaţiei.

Printre altele, elevii cer să nu le mai fie confiscate bunurile la şcoală, citând articolul din Constituţie care spune că „Averea dobândită licit nu poate fi confiscată“. În plus, ei mai solicită dreptul de a da feedback profesorilor pentru calitatea predării şi dreptul de a-şi contesta notele

Dreptul de a refuza participarea la cursuri care depăşesc şapte ore pe zi sau 30 de ore pe săptămână, dreptul de a contesta notele primite, dar şi dreptul de a da feedback profesorilor sub formă de fişe anonime. Acestea sunt principalele revendicări ale elevilor care apar în „Statutul Elevului“ care va fi discutat mâine la Ministerul Educaţiei.

De asemenea, elevii mai vor să aibă asigurat dreptul de reuniune şi protest chiar în şcoală, dar şi ocazia să li se asigure dreptul la educaţie în spital în cazul în care suferă de o boală care necesită spitalizare îndelungată.

Elevii mai vor să beneficieze de educaţie diferenţiată, spre exemplu, elevii foarte buni să poată promova doi ani şcolari într-un singur an, vor să înveţe în săli adaptate cu un număr adecvat de elevi (legal, o clasă nu ar trebui să depăşească 25 de copii – n.r.) şi mai vor să fie informaţi cu cel puţin trei zile înaintea unei lucrări scrise.

Foto arhivă

Citeste mai mult pe Adevărul

Banner EximTur

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here