Acasă Revista Presei

Se dă startul înscrierilor la Clasa Pregătitoare | VEZI CALENDARUL

347

Înscrierea la clasa pregătitoare în 2016. Părinţii copiilor care împlinesc 6 ani până pe 31 august 2016 vor fi obligaţi să-i înscrie pe cei mici la clasa pregătitoare, se arată în proiectul de calendar pentru înscrierea în clasa pregătitoare în care se mai prevede că cei care împlinesc 6 ani în perioada septembrie – decembrie pot fi înscrişi la clasa pregătitoare doar dacă trec evaluarea psihosomatică.

Potrivit proiectului, elevii înscrişi la şcoala de circumscripţie vor urma automat cursurile la această şcoală. După ce au loc înscrierile la şcolile la care elevii sunt arondaţi, pe locurile rămase libere va avea loc înscrierea copiilor care nu locuiesc în acele zone, inclusiv a celor din alte localităţi.

În cazul în care într-o unitate de învăţământ numărul cererilor din afara circumscripţiei este mai mare decât numărul locurilor rămase libere, vor fi aplicate criterii de departajare generale şi specifice după cum urmează:

  • existenţa unui certificat medical de încadrare în grad de handicap a copilului
  • existenţa unui document care dovedeşte că este orfan de ambii părinţi (este asimilat acestei situaţii cazul copilului care provine de la o casă de copii/centru de plasament/plasament familial)
  • existenţa unui document care dovedeşte că este orfan de un singur părinte
  • existenţa unui frate/a unei surori înmatriculate în şcoala respectivă

Criteriile specifice de departajare sunt elaborate de fiecare şcoală şi se aplică dacă sunt mai mulţi copii înscrişi decât locuri libere, după ce criteriile generale au fost aplicate.

Calendarul înscrierii în clasa pregătitoare în 2016

22 februarie: Afişarea circumscripţiilor şcolare la fiecare şcoală şi pe site-ul Inspectoratului Şcolar Judeţean/ Afişarea programului de evaluare a dezvoltării psihosomatice a copiilor, precum şi a instituţiilor unde se realizează evaluarea / Afişarea la sediul şcolilor a criteriilor specifice de departajare, realizate de scoli

24 februarie – 3 martie: Organizarea Zilei porţilor deschise la şcoli în care părinţii, copiii şi alte persoane interesate pot să viziteze clasele în care vor învăţa copiii de la pregătitoare şi pot să discute cu personalul şcolii

23 februarie – 16 martie: Evaluarea nivelului de dezvoltare psihosomatică

23 – 17 martie: Comunicarea rezultatului evaluării dezvoltării psihosomatice a copilului, în scris, părintelui care a solicitat evaluarea. Rezultatul nu poate fi contestat

22 februarie: Afişarea la sediul şcolilor şi al inspectoratelor şcolare a programului de completare a cererilor-tip de înscriere în clasa pregătitoare

29 februarie – 18 martie: Completarea de către părinţi, online sau la şcoala pe care părinţii vor ca cei mici să o urmeze, a cererilor-tip de înscriere. Validarea acestor cereri-tip de înscrieri se face între orele 8.00 – 20.00 de luni până vineri şi între orele 9.00 – 13.00 sâmbăta.

Citeste mai mult pe Adevarul

Banner EximTur

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here