Acasă Revista Presei

Prima Casă | De azi se pot depune dosarele

346

Din 4 ianuarie se pot depune dosare pentru programul Prima Casă. Fondurile disponibile sunt însă aproape la jumătate faţă de anul trecut – doar 1,5 miliarde de lei.

Programul guvernamental rămâne în continuare extrem de tentant pentru cei care vor să-şi cumpere o locuinţă, chiar dacă dobânzile la împrumturile ipotecare clasice sunt cam la fel, scrie Digi24. Diferenţa o face însă avansul perceput de bănci – doar 5% pentru Prima Casă.

Dragoş Vîlceanu, preşedintele Asociaţiei Brokerilor Imobiliari: „Diferenţa dintr-un credit ipotecar standard în lei şi unul Prima Casă e dată doar de avans, la Prima Casă e doar de 5%, la creditul ipotecar standard este de 15%.

Dan Suciu, purtătorul de cuvânt al Guvernului: „200 milioane provin din rambursările creditelor anterioare, adica arată că mecanismul funcţionează, oamenii îşi platesc ratele, oamenii au închis deja contracte şi aceşti bani s-au reîntors, pot fi folosiţi pentru garanţii suplimentare.

Banii alocaţi în total sunt însă la jumătate faţă de 2015. Anul trecut au fost cumpărate prin acest program 30 de mii de locuinţe.

Dan Suciu, purtătorul de cuvânt al Guvernului: „Trebuie spus că s-a redus marja ROBOR care intră în program, de la 2,5, cât a fost în cursul anului 2015, la 2%.

Citește mai mult pe Digi24

Banner EximTur

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here