Acasă Revista Presei

Sunt sigure clădirile ce au fost izolate cu polistiren? | Cea mai frecventă greșeală a muncitorilor

1211

Accidentul de la Colectiv a adus in discutie inclusiv calitatea polistirenului folosit atunci cand sunt izolate cladirile.

Reprezentantii ”Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Polistiren” sustin ca tot materialul folosit acum in constructii, are capacitatea de a proteja contra actiunii focului. Atrag insa atentia ca daca adezivul folosit de muncitori nu este aplicat corect atunci exista riscul ca flacarile sa se extinda. Asadar mare grija, cu ce mesteri lucrati.

Inginerul Gabriel Bratu arată într-un material difuzat de ProTv cum ar trebui să se lucreze corect dar și care este cea mai frecventă greșeală a muncitorilor.

Punerea adezivului pe placa de polistiren se face cu un cordon de minim 5 cm latime si 3 puncte pe centrul placii. Atunci cand placa este aplicata pe stratul suport, prin presarea acesteia, adezivul trebuie sa acopere minim 45% din suprafata placii.Gresit. Punerea adezivului in opera cum se vede permite ventilarea aerului in spatele placii si circularea mai rapida a focului. Adica, atunci caind sunt lasate spatii goale, intre polistiren si perete, focul se poate extinde cu repeziciune, chiar daca polistirenul e ignifugat.

Delia Filip, director executiv ROMEPS: „Daca e utilizat cum trebuie, corespunzator, dupa normele europene, nu exista riscul ca un incendiu sa se produca sau mai grav sa se propage.”

In prezent, tot polistirenul de pe piata e ignifugat insa exista suspiciuni ca inainte de 2012 anumiti producatori ar fi cumparat si materiale proaste, neignifugate, din Asia.

Citește mai mult pe Știrile ProTv

Banner EximTur

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here