Acasă Revista Presei

PREMIERUL Victor Ponta şi-a anunţat DEMISIA

333

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a anunţat miercuri dimineaţă că premierul Victor Ponta a demisionat. La ora 13.00, liderul PSD a convocat coaliţia de guvernare în care se va decide dacă actuala majoritate mai funcţionează în Parlament şi fără Victor Ponta.

Liviu Dragnea n-a spus nimic despre o eventuală demisie a vicepremierului Gabriel Oprea, nici dacă PSD e dispus să rămână în alianţă cu UNPR.

„Am obligaţia să constat supărarea legitimă care există şi dorinţa de avea responsabilităţi mai mari decât a patronilor. Oamenii simt nevoia de mai mult. Nu vreau să las această responsabilitate nici pe seama celor din teren, a miniştrilor. Sunt gata să fac eu acest gest. Îmi depun mandatul de prim-ministru şi al Guvernului României. Nu mă bat cu oamenii niciodată. Vreau să spun că supărarea, suferinţa, nu trebuie să degenereze într-un joc politc. Violenţa verbală este un cost pe care nu trebuie să ni-l asumăm.Sper ca această demisie să satisfacă aşteptările celor care au protestat şi să revenim la raţiune.

„Într-un climat de instabilitate politică, este imposibil să promovezi noi proiecte pozitive. Eu mă pricep doar la proiecte pozitive. Vreau să mulţumesc tuturor celor care au votat acest Guvern, liderilor de coaliţie şi sunt convins că forţele politice au de ce să se mândrească cu rezultatele economice şi sociale. Cei care speculează suferinţa oamenilor vor plăti un preţ scump. Până la formarea unui nou Guvern, ne îndeplinim atribuţiile de fiecare zi şi imediat ce noul Guvern va fi stabilit putem să predăm o situaţie economică mult mai bună decât am predat-o„, a spus Victor Ponta.

Citeste mai mult pe Adevarul

Banner EximTur

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here