Acasă Revista Presei

Patriarhul Daniel a cerut ca tinerii să meargă la biserică, nu la club

435

Patriarhul Daniel a spus, în cursul zilei de marți când a fost întrebat de ce nu a mers niciun preot la familiile celor îndurerați în urma incendiului de la clubul Colectiv, că tinerii ar trebuie să meargă la biserică, nu în cluburi. Vorbele sale au fost ascultate de 25.000 de oameni marți seara. Aceștia au luat cu asalt Dealul Mitropoliei. Ei au cerut și demisia Patriarhului. Totul a făcut parte din planul de protest al bucureștenilor ieșiți marți seara într-o acțiune impresionantă.

Protestatarii au început acțiunea din stradă la Piața Universității. De acolo au mers în Piața Victoriei, apoi în Piața Revoluției, la sediul MAI, după care s-a ajuns la sediul Primăriei Sectorului 4. De la Primărie au mers la Patriarhie, unde au cerut demisia Patriarhului Daniel și au scandat ”Vrem spitale, nu catedrale!”.

Patriarhul Daniel a avut marti o reactie nervoasa la intrebarile presei, careia i-a reprosat o „atitudine ostila” fata de Biserica. Patriarhul, care participa la slujba de inmormatare a femeii de serviciu care si-a pierdut viata in clubul Colectiv, a replicat ziaristilor ca nu pot invata ei Biserica „ce rol are”.

protest bucuresti colectiv

Referindu-se la acuzatiile din ultimele zile ca in Romania ar fi mult mai multe biserici decat spitale, Patriarhul BOR a spus ca numarul tuturor unitatilor medicale din tara este mai mare.

S-a spus ca sunt 18.000 de biserici si 400 si ceva de spitale. Pai sunt peste 20.000 de unitati medicale in tara, cu tot cu cabinete, si asa mai departe. Deci este intotdeauna o ostilitate fata de biserica, foarte greu de inteles. S-a ajuns la aceasta situatie pentru ca o mare parte din aceasta ostilitate este comandata si numai fata de biserica majoritara, nu fata de toate cultele. Dumneavoastra faceti ancheta si veti vedea„, a mai spus PF Daniel.

Patriarhul BOR a facut aceste declaratii, marti, dupa slujba de inmormantare a uneia dintre victimele accidentului, o femeie de 38 de ani, vaduva, cu cinci copii si cu un tata paralizat.(HotNews)

FOTO: Cotidianul

Banner EximTur

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here