Acasă Revista Presei

Interzicerea fumatului în toate spaţiile publice închise se votează săptămâna viitoare

339

Un proiect care prevede interzicerea fumatului în toate spaţiile publice închise a fost aprobat, marţi, de Comisia de sănătate din Camera Deputaţilor, iar săptămâna viitoare va fi votat în plenul Parlamentului, potrivit mişcării civice Coaliţia România Respiră, ai căror reprezentanţi au participat astăzi la discuţiile din comisie.

Fumatul ar putea fi înterzis în toate spaţiile publice închise, dacă Parlamentul adoptă săptămâna viitoare un proiect iniţiat anul trecut.

Singura excepţie este zona de tranzit a aeroporturilor internaţionale, unde se vor amenaja spaţii doar pentru fumat, unde nu vor fi permise activităţi de alimentaţie publică.

Dacă Parlamentul va adopta proiectul săptămâna viitoare, fumatul şi utilizarea ţigărilor electronice vor fi interzise în orice loc de joacă şi spaţii destinate copiilor, închise sau deschise. De asemenea, se interzice complet fumatul în instituţiile medicale, de învăţământ, de stat şi private, precum şi în cele destinate protecţiei şi asistenţei copilului. În plus, în unităţile în care se comercializează produse din tutun va fi interzisă afişarea acestora în locurile de trecere obligatorie, cum sunt casele de marcat.

Citeste mai mult pe Adevărul

Banner EximTur

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here