Acasă Revista Presei

TREI ZILE DE DOLIU NAŢIONAL | 27 de morţi şi 184 răniţi într-un club

748

Tragedie petrecută aseară în Bucureşti din cauza unui incendiu devastator izbucnit aseară în Clubul Colectiv, din fosta fabrica Pionierul, în sectorul 4.Tragedia s-a petrecut în timpul unui concert la care au fost prezenţi peste 400 de oameni, spun martorii.

Bilanţul oficial al victimelor, în acestă dimineaţă, este de 27 de morți, 184 de răniți, din care 146 au rămas în spitale. Răniții au fost transportaţi la spitalele Floreasca, Universitar, Spitalul de Arşi, Colţea, Militar, Sf. Ioan. Bagdasar, Elias, SRI și spitalul MAI.

Secretarul de stat în MAI, Raed Arafat a declarat că acest club nu avea autorizaţie de funcţionare la ISU. Aceasta este cea mai mare tragedie petrecută într-un club din lume în ultimii doi ani. Dimensiunea tragediei a determinat Ministerul de Interne să instituie planul roşu.

explozie-club-bucurestiO parte din persoanele decedate nu au putut fi indentificate din cauza arsurilor suferite. (foto: fresh24)

În urma acestei tragedii, Guvernul României a decretat trei zile de doliu naţional, pe 31 octombrie, 1 şi 2 noiembrie. Toate instituţiile statului au obligaţia de a coborâ drapelul în bernă. Toate activităţile programate pe teritoriul României vor fi adaptate acestei hotărâri.

Preşedintele Klaus Iohannis a fost la clubul Colectiv, unde a depus un buchet de flori şi a ţinut un moment de reculegere. „Am vrut să văd acest loc, e incredibil”, a declarat preşedintele, vizibil marcat.
„Am ţinut să văd locul în care s-a petrecut tragedia şi să las aici un buchet de flori şi o lumânare. Dumnezeu să îi ierte pe cei care au murit. Pentru cei care au scăpat şi au ajusn la spital, le doresc sănătate, să aibă noroc şi să scape repede şi bine.

Familiilor îndurerate le spun sincere condoleanţe, sunt în gând şi în suflet alături de ei, iar familiilor celor care sunt răniţi în spitale le doresc să aibă speranţă, credinţă şi ca cei care sunt internaţi să scape cu bine.” (Sursa: Digi24)

Banner EximTur

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here