Acasă Sport

În LIGA 2 e loc pentru două serii, Federația vrea una | VEZI Seriile

282

Programată miercuri, la Casa Fotbalului, întâlnirea dintre reprezentanţii Federaţiei Române de Fotbal cu împuterniciţii tuturor echipelor înscrise să participe în noul sezon al Ligii 2, ediţia 2015-2016, a complicat şi mai rău calculele în privinţa componenţei seriilor şi a loturilor, sistemului competiţional şi desfăşurarea acestuia.

Pentru noua ediție de campionat s-au înscris 27 de echipe, dintr-un total de 28, astfel că ar fi îndeplinite condițiile pentru două serii. Touși președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, le-a adresat reprezentanţilor cluburilor prezenţi la faţa locului să se întoarcă în localităţile din care vin, să se consulte din nou cu finanţatorii, fie privaţi, fie politici, să se gândească bine şi să stabilească apoi dacă au posibilitatea materială să înceapă şi să termine noul campionat al Ligii a 2-a, altfel vor suporta consecinţe drastice, de retrogradare în cea mai joasă ligă a judeţului de care aparţin. Perioada de meditare, în noile condiţii, a fost indicată în urma consultaţiilor din sală, aceasta urmând a se încheia peste fix o săptămână, pe 29 iulie.

”Până la data limită s-au înscris 27 de echipe în Liga a II-a care au fost repartizate în două, Seria I cu 13 echipe, Seria a II-a cu 14 echipe. Sistemul de joc este cel de până acum, play-off/play-out. În acelaşi timp, le-am transmis cluburilor, iar luni acest lucru va fi întărit şi din punct de vedere regulamentar, că o echipă care începe competiţia şi se retrage ulterior, atunci ea va fi retrogradată în ultimul eşalon fotbalistic în judeţul respectiv. Acest lucru nu era cunoscut de cluburi, de aceea, până la 29 iulie, fiecare are dreptul să se gândească încă o dată dacă începe competiţia sau nu. La 29 iulie putem să ajungem şi la o singură serie, în care nu se va mai juca play-off/play-out, chiar din următorul sezon, în contextul în care mai mult de cinci echipe se retrag. Adică dacă ele conştientizează că au şanse mari să se retragă pe parcusul competiţiei. Şi astfel, în loc să se ducă în Liga a V-a sau a VI-a, fac un pas înapoi şi joacă în Liga a III-a. Până acum regulamentul era sancţiune cu retrogradare în eşalonul imediat inferior pentru retragere, dar de acum va fi unul mult mai dur pentru a nu afecta competiţiei”, a spus Burleanu, citat de Mediafax, la ieşirea din şedinţă.

Se doreşte astfel micşorarea imediată a numărului echipelor care vor participa în noul sezon al Ligii 2, sperându-se ca acesta să ajungă la maximul 22. În acest caz, se va forma un campionat dintr-o singură serie cu sistem tur-retur, lucru pentru care Răzvan Burleanu militează de ce vreme.

Sezonul 2015-2016 a Ligii a 2-a va începe la 29 august.

Iată cum vor arăta cele două serii ale ediţiei 2015-2016 a Ligii a 2-a, în cazul în care nu se vor retrage cinci echipe, pentru a putea fi creată o sungură serie:

Seria I:
– ACS Berceni
– ACS Bucovina Pojorâta
– ACS Dacia Unirea Brăila
– ACS Rapid CFR Suceava
– AFC Chindia Târgovişte
– AFC Dunărea 2005 Călăraşi
– AS SC Bacău
– CS Baloteşti
– CS FCM Dorohoi
– FC Gloria Buzău
– FC Oţelul SA
– SC FC Ceahlăul
– SC FC Farul Constanţa
– SC FC Rapid

Seria a II-a:
– ACS FC Academica Argeş
– ACS FCM Baia Mare
– ACS Şoimii Pâncota
– ACS UTA Bătrâna Doamnă
– ACSM Râmnicu Vâlcea
– CS FC Bihor Oradea
– CS FC Caransebeş 1913
– CS FC Olimpia 2010 Satu Mare
– CS Gaz Metan Mediaş
– CS Metalul Reşiţa SA
– CS Mioveni
– SC FC Braşov
– SC Universitatea Cluj SA
– Unirea Tărlungeni

Citește mai mult pe ProSport

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here