Acasă Nova TV

Transgaz vrea să caute scurgerile de gaze din elicopter

42

Elicopter Transgaz  Jumătate de milion de lei, fără TVA, este suma pe care societatea Transgaz din Mediaș a alocat-o pentru contractarea unor servicii de aviație pentru detectarea aeriană, cu tehnologie laser, a scăpărilor de gaze pe conductele de transport gaze naturale.

Mai precis, cei de la Transgaz caută să angajeze o firmă ce deține un elicopter echipat cu tehnologia necesară detectării scurgerilor de-a lungul a peste 1.500 de km de conducte de transport a gazelor naturale, aflate în proprietatea și administrarea Transgaz.

”Echipamentul instalat pe elicopter pentru detectarea scurgerilor de gaze se va baza ca principiu de funcționare pe metoda detecției cu fascicul pulsatoriu direcționat, emis de o diodă laser și calibrat pe lungime de undă 1,65 μm, care corespunde benzii de absorbție a metanului”, se arată în caietul de sarcini al licitației prin care Transgaz încearcă să achiziționeze serviciile respective.

Cei 1.548 de km ai traseului de verificat includ atât conducte subterane, cât și porțiuni de conductă supraterană și instalații specifice (cum sunt stațiile de reglare-montaj).

Elicopter Transgaz

”Pe baza unui acord de confidențialitate, Transgaz SA Mediaș va pune la dispoziție coordonatele WGS84 ale obiectivelor care vor fi supuse inspecției aeriene”, se mai arată în documentația procedurii de atribuire.

Citeste mai multe pe Turnul Sfatului AICI

Banner EximTur

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here