Acasă Nova TV

Primării din judeţ, care dau faliment și primari care nu mai știu ce să facă cu banii

147

TOADER ROMAN  La Loamneș sau Blăjel, de exemplu, primarii se declară disperați și la marginea falimentului din cauza modificărilor de alocații bugetare din acest an, dramatic scăzute.

Din acest an, cotele defalcate din impozitul pe venit și TVA pentru echilibrarea bugetelor locale nu se mai împart prin Consiliul Județean, care avea modul său de împărțire. Din acest an, banii se împart direct de către Fisc, pe baza unei formule care să asigure bugete de minim 1,5 milioane de lei pentru comune, de minim șase milioane pentru orașe, 20 – pentru municipii și 80 de milioane de lei, pentru consiliile județene.

Primul efect: sumele alocate pentru județul Sibiu au scăzut cu mai bine de 30%. A doua urmare: primării cu investiții multe s-au trezit că nu mai au ce să investească și rămân cu șantierul în drum.

La Blăjel, primarul Roman Toader spune – la fel – că primăria pe care o conduce nu mai poate funcționa. ”Anul trecut am primit peste 600.000 de lei. Acum, am primit 220.000. Am printre cele mai multe proiecte pe terminate, proiecte pe fonduri europene la care trebuie să punem și cofinanțare. De această cofinanțare eu m-am îngrijit, am tot strâns bani de doi-trei ani, ca să nu trebuiască să mă împrumut. Dar, acum, sunt pus în situația de a nu mă putea descurca. În plus, cei de la Romgaz – care au multe clădiri pe teritoriul comunei – și-au reevaluat acestea clădiri, iar impozitul plătit la bugetul local a scăzut cu 450.000 de lei. Sunt în imposibilitatea să mai pot funcționa ca Primărie”, spune Toader.

Citeste mai mult pe Turnul Sfatului AICI

Banner EximTur

1 COMENTARIU

 1. Adevărul despre PRIMARUL PENAL DIN BLĂJEL (informare succintă)

  După aproape 3 ani de la alegerile locale, Consiliul Local din Blăjel funcţionează ILEGAL, întrucât „majoritatea” din consiliu a primarului-instigator Roman Toader validează abuziv un consilier local, fără să ţină cont de hotărârile definitive şi irevocabile ale Tribunalului Sibiu (Sentinţa nr. 3917/CA/26.10.2012 şi Sentinţa nr. 1729/CA/26.04.2013)! [Dosarul penal pentru abuz în serviciu este în curs de finalizare!]
  Având această majoritate ilegală în consiliu, primarul Roman Toader – susţinut de prefect şi de condamnatul la închisoare Cindrea Ioan – şi-a permis până în prezent să facă absolut orice abuz:

  1.Deşi proiectul de alimentare cu apă în satul Blăjel, finanţat din anul 2007, a fost finalizat şi inaugurat (în prezenţa PRESEI şi a lui Cindrea Ioan) în data de 14.12.2013, CETĂŢENII DIN BLĂJEL NU AU APĂ POTABILĂ! Proiectul NU funcţionează pentru că fântânile forate cu 500.000 lei au fost făcute de mântuială! Deşi s-au cheltuit pentru acest proiect 3.000.000 până la inaugurarea din decembrie 2013, PRIMARUL A MAI SOLICITAT, PRIMIT ŞI CHELTUIT în 2014 – inutil – ÎNCĂ 1.000.000 LEI pentru …continuarea lucrărilor de alimentare cu apă în satul Blăjel! Curtea de Conturi a identificat mai multe nereguli! [DOSARUL PENAL ESTE ÎN CERCETARE LA D.N.A.]
  2.Proiectul de canalizare în satele Blăjel şi Păucea (fonduri europene de 2.500.000 EURO acordate pe Măsura 3.2.2) trebuia finalizat de 3 ani! Autoritatea finanţatoare a amendat deja Primăria Blăjel cu 160.000 lei! „Bonus”: deturnare de fonduri! [DOSAR PENAL LA D.N.A.]
  3.Autoritatea finanţatoare a amendat deja Primăria Blăjel pentru întârzierea nejustificată a contractului de 1.000.000 Euro (derulat prin FEADR – Măsura 1.2.5.), semnat în aprilie 2012, pentru „modernizarea drumurilor agricole de exploataţie în comuna Blăjel”!
  4.Angajări ilegale în cadrul primăriei identificate de A.N.F.P. şi confirmate de Parchetul Mediaş şi Tribunalul Bucureşti!
  5.Primar sancţionat de către Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării!
  6.Edil prins de jandarmi dând mită electorală! [Dosar penal]
  7.Sancţiune a A.N.R.M.A.P. pentru încălcarea legislaţiei specifice achiziţiilor publice!
  8.Primarul Roman Toader are dosare penale pentru săvârşirea infracţiunilor de ameninţare şi inducere în eroare a organelor judiciare!
  9. A cheltuit aproape 750.000 lei (din cei 1.100.000 lei estimaţi iniţial) pentru a construi un complex sportiv. Din păcate, în locul acelui teren de sport este doar o groapă de gunoi. În plus, a distrus un parc dendrologic care era mândria localităţii. Curtea de Conturi i-a imputat o parte din banii cheltuiţi nejustificat. [Dosar penal în curs de soluţionare]
  10.Sporuri ilegal acordate sesizate de Curtea de Conturi şi confirmate de Tribunalul Sibiu!
  11.Fraudarea subvenţiilor agricole. Direcţia Antifraudă A.P.I.A. Bucureşti a demarat procedura de recuperare a prejudiciului cauzat de fermierul Roman Toader…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here