Acasă Nova TV

Medieşean arestat pentru spălare de bani

893

Mascati  În cursul zilei de Luni,  poliţiştii  din cadrul  Biroului  de Investigaţii Criminale Mediaş  au pus în executare un mandat de arestare preventivă  pentru operioadă de 30 de zile, emis de către Curtea de Apel Bucureşti pe numele lui Ioan Bănceu, om de afaceri medieşean în vârstă de 60 de ani, în urma săvârşirii  infracţiunilor  de  evaziune fiscală şi spălare de bani.

Faptele s-au petrecut în perioada 2011 – 2014, în  municipiul  Mediaş, iar prejudiciul cauzat este de 37,5 milioane lei.

Bărbatul se află, în prezent, în arestul D.G.P.M.B.

ACTUALIZARE
Medieşeanul Ioan Bănceu este cercetat într-un dosar de evaziune fiscală, alături de oameni de afaceri din peste 10 judeţe, procurorii susţinând că la mijloc este vorba de un prejudiciu de aproximativ 30 milioane de euro.

În acest caz s-a dispus arestarea preventivă a inculpaţilor Pănescu Constantin, David Georgel, Ciobanu Mihai, Berdilă Horațiu Bruno și Bănceu Ioan, pe o perioadă de câte 30 de zile, începând cu data punerii în executare a mandatului de arestare preventivă emis pe numele fiecăruia, potrivit art. 230 din Codul de procedură penală.

La nivel naţional, procurorii susţin că între 2011 şi 2014, reprezentanţii câtorva sute de societăţi comerciale ar fi creat trasee fictive pentru eludarea taxelor şi impozitelor datorate bugetului de stat, prejudiciul cauzat bugetului de stat fiind estimat la aproape 30 de milioane de euro.

Iată comunicatul dat de IGPR pe această temă:

“… poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, au efectuat 146 de percheziţii domiciliare la persoane bănuite de evaziune fiscală şi spălare de bani în diverse domenii de activitate (IT, construcţii).

În urma percheziţiilor, au fost ridicate documente financiar-contabile, facturi fiscale, suporturi financiare şi de stocare a datelor informatice, carduri bancare, dispozitive token şi digipass, folosite la tranzacţii bancare, 300.000 de lei, un pistol cu gaze a cărei autorizaţie era expirată şi alte 4 arme de vânătoare deţinute fără autorizaţie. 33 de persoane au fost reţinute, cercetările fiind continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani”.(vranceamedia.ro)

Banner EximTur

2 COMENTARII

  1. Pacat ca nu sau pus astia mai repede pe voi hoti care ati saracit tara din cauza voastra pleaca tineri in strainatate puscarie pe viata

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here