Acasă Nova TV

Destinaţia Transilvania | Minunile unui cuplu de olandezi stabilit în satul sibian Richiş

175

Tony şi Gerrit Timmerman  De 24 de ani, România este cea mai frumoasă destinaţie de vacanţă pentru olandezii Tony şi Gerrit Timmerman, iar de 6 ani, de când sunt pensionari, localitatea sibiană Richiş este pentru ei „acasă“.

Cei doi soţi au devenit sufletul localităţii uitate de lume, reînviind comunitatea amorţită de nevoi.

Tony (66 de ani) şi Gerrit Timmerman (65 de ani), doi olandezi care au lucrat în domeniul sanitar, s-au mutat de şase ani în satul Richiş, din judeţul Sibiu. S-au îndrăgostit iremediabil de satul săsesc la începutul anilor ’90 şi chiar şi-au cumpărat aici o casă în 1991, iar vreme de 18 ani au venit în România şi de trei ori pe an.

În tot acest timp, ei au trezit la viaţă comunitatea amorţită de sărăcie şi de nevoi din Richiş, preluând barul şi micul magazin alimentar din sat şi, mai târziu, deschizând o pensiune, unde au dat de lucru oamenilor din sat.

Tony şi Gerrit Timmerman s-au pensionat în 2008 şi n-au stat mult pe gânduri: şi-au vândut casa din Olanda şi s-au mutat definitiv în România, la Richiş. Tot în 2008, au închiriat vechea casă parohială din sat şi au amenajat aici o pensiune cochetă, respectând în detaliu tradiţia pitorească a locului.

Tony şi Gerrit Timmerman LA RICHIS

(..) Acum, le trec pragul pensiunii turişti din toată lumea: Germania, Anglia, Noua Zeelandă, Australia, Austria, Franţa, Israel, Polonia şi Olanda. E suficient ca omul să ajungă aici o singură dată pentru a reveni. De anul trecut, au şi mai mulţi români, majoritatea oameni tineri.

DECORAŢIUNI DE CRĂCIUN PENTRU ACASĂ

Bucătăreasa Anişoara Răduţiu (57 de ani) este cea mai cunoscută dintre angajaţii familiei Timmerman. Oaspeţi din toată lumea se îndrăgostesc de bucatele ei.

„Le gătesc tradiţional româneşte: ciorbă de fasole cu tarhon, gulaş, sarmale cu smântână şi mămăliguţă, ciorbă de perişoare, prăjituri de tot felul, plăcintă cu mere, plăcintă cu rubarbă, budincă şi torturi. Toată lumea e încântată, oaspeţii sunt foarte mulţumiţi“, spune Anişoara Răduţiu.

Citeste mai mult şi vezi foto pe Adevărul Sibiu AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here