Acasă Nova TV

Telescaun instalat la Arena Platoș | VEZI amănunte

40

DCIM103GOPROTransportul pe pârtia principală de la Arena Platoş a fost suplimentat cu un telescaun.

Noul sezon de ski și snowboard în complexul Arena Platoș situat în apropierea stațiunii Păltiniș se va deschide în data 29 noiembrie. Din weekendul de deschidere, până în 1 decembrie, instalațiile de transport pe cablu vor funcționa între orele 9:00-22:00.

Perioada de vară-toamnă a fost una foarte încărcată pe platoul de la intrarea din Păltiniș. În ultimele șase luni s-a lucrat la foc continuu pentru construirea unei noi instalații de transport pe cablu. Lucrările la noul telescaun sunt aproape încheiate și cu siguranță va fi funcțional pe noul sezon. Telescaunul are o lungime de aproape 400 de metri și a fost montat în paralel cu principala linie de teleschi. Se întinde pe șapte piloni și numără 50 de scaune duble pentru transport. În total, instalația va transporta peste 1000 de persoane în fiecare oră.

„Cu experiența câștigată în ultimii ani și cu ajutorul echipamentelor moderne pentru producerea zăpezii ne vom asigura ca la data deschiderii să putem oferi condiții optime de schi pentru clienții complexului nostru. Am avut două motive pentru a construi această instalație. În primul rând pentru a decongestiona accesul spre pârtii în perioada de vârf, pentru a elimina cozile la teleschiuri. Iar în al doilea rând am construit această facilitate pentru cei care doresc să se dea cu sania sau cu bobul pe pârtia de sănii. De asemenea, am luat în calcul și persoanele care vin la Arena Platoș doar pentru promenadă sau pentru vinul fiert la barul din vârful pârtiei B” spune Martin Freinademetz, patronul complexului de ski și snowboard Arena Platoș.

De la deschiderea sezonului până în 19 decembrie instalațiile pe cablu vor funcționa miercuri și vineri între orele 17-22, sâmbăta între orele 9 și 22 iar duminica între 9 și 17. În perioadele de vârf 20.12 – 04.01 și 31.01 – 08.02 complexul va fi deschis zilnic între 9 și 22 cu excepția ajunului de Crăciun când instalațiile se vor închide la ora 16. În perioada de extrasezon, 05-30.01 și 09.02 – 01.03 instalațiile vor funcționa luni, marți și joi între 10 și 16, miercuri și vineri între 10 și 22, sâmbăta între 9 și 22 iar duminica între 9 și 17. Sezonul se va închide în 15 martie iar în ultimele două săptămâni, pârtiile vor fi deschise zilnic între orele 10 și 16.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.