Acasă Nova TV

Banii românilor din străinătate, la control | VIDEO

37
Salariile nete în pericol

Gradul 1 de munca  Peste o sută de mii de români care lucrează în străinătate ar putea rămâne fără locuri de muncă.

Firmele care au intermediat obţinerea unui loc de muncă peste hotare au conturile blocate de Fisc. Inspectorii Antifraudă suspectează firmele că ar fi apelat la un subterfugiu ca să plătească taxe şi impozite cât mai mici.

Unele dintre firmele care au acum conturile blocate şi-au anunţat deja salariaţii trimişi în străinătate că nu le mai asigură bani pentru cazare.

Vodafone

Firma zice că nu ne mai poate plăti cazarea din cauza problemelor care sunt în România”, a spus Petrică Loba motostivuitor în Franța.

Agenţiile de muncă temporară le oferă acestor români salarii mici, de regulă 1.000 de lei. Grosul banilor îi primesc sub forma de diurne.

Faţă de acasă, suntem plătiţi bine – diurna care ne ajunge lunar este undeva la 1.500 de euro”, a spus Bara Lorand, lucrator temporar în Franța. Fiscul, însă, consideră că, de fapt, firmele deghizează salariile sub formă de diurne pentru evitarea taxelor şi impozitelor din România. Potrivit Fiscului, uneori diurnele depăşesc 2.000 de euro.

Firmele se apară şi spun că respectă legea. „Considerăm că aceste controale sunt exagerate, noi lucrăm în legalitate, respectând legislaţia europeană”, a spus Stephane Tison, fondatorul Asociației Întreprinderilor de Munca Temporară. (Digi 24)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here