Acasă Nova TV

ÎPS Laurenţiu Streza devine Cetăţean de onoare al Judeţului Sibiu | VEZI amănunte

56

LAURENTIU STREZAÎPS Laurenţiu Streza, Mitropolitul Ardealului, va primi joi după-amiaza titlul de cetăţean de onoare al Judeţului Sibiu.

Un proiect de hotărâre în acest sens se află pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Judeţean Sibiu programată mâine după-amiază de la ora 15:00. Mitropolitul Ardealului va deveni astfel cel de-al 11-lea Cetățean de onoare al județului.  Motivaţia proiectului iniţiat de preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, Ioan Cindrea, este aceea a contribuţiei deosebite la promovarea prestigiului județului Sibiu, dar și pentru bogata activitate ecumenică, științifică și didactică universitară. 

,,Este absolvent al Facultății de Teologie din Sibiu, este doctor în teologie, titlu obținut la Institutul Teologic Universitar București, secția Practică, specialitatea principală Liturgică Pastorală și Artă Creștină. Ulterior, a studiat în Elveția, la Institutul Ecumenic de la Bossey și, apoi, la Facultatea de Teologie Catolică a Universității Freibourg”, se arată în raportul care însoţeşte proiectul de hotărâre.

Înființat în mai anul trecut prin hotărâre a consilierilor județeni, titlul de Cetățean de onoare al județului a fost acordat până acum Lucreției Ciobanu, lui Ion Besoiu, Mircea Păcurariu, Corneliu Bucur, Iacob Cătoiu, Nicolae Nan, Ioan Bondrea, Constantin Oprean, Valeriu Olariu și lui Ghiță Bârsan.

Articolul precedentMediaş, oraşul SECOND-HAND- urilor?
Articolul următor6 străzi fără apă începând cu ora 9 | VEZI amănunte

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.