Contribuabilii din județul Sibiu au plătit taxe și impozite de 924,63 milioane lei în primul semestru din 2014, suma reprezentând 1,04% din totalul încasărilor Agenției Naționale de Administrare Fiscală /ANAF/ la nivel național, potrivit datelor transmise de ANAF la solicitarea AGERPRES.
Din acest total, veniturile colectate de administrația județeană a finanțelor publice din Sibiu au fost de 855,5 milioane lei, iar încasările autorității vamale au fost de 69,13 milioane lei.
Numărul persoanelor juridice active în județul Sibiu era de 13.206, la finele lunii iunie. 36% dintre acționarii/asociații persoanelor juridice active în județ sunt femei, iar 39,4% dintre aceștia au până în 39 de ani, conform datelor centralizate de Oficiul Național al Registrului Comerțului.
În primele șase luni ale anului, în județul Sibiu au fost realizate 922 radieri de societăți, în timp ce 213 de societăți au fost dizolvate și 234 suspendate.
Producția industrială a județului Sibiu a crescut, în primele patru luni ale acestui an cu 4,1%, iar cifra de afaceri din industrie s-a majorat cu 5,7%, conform datelor centralizate de Institutul Național de Statistică.
Chiar dacă ponderea industriei în totalul valorii adăugate brute și în ce privește ocuparea forței de muncă la nivel județean s-a redus în ultimii 15-20 ani, industria își păstrează locul important în ansamblul economiei județului Sibiu.
Cea mai mare parte a volumului de investiții economice s-a îndreptat spre industrie, aceasta fiind totodată principala sursă de exporturi.
Județul Sibiu este considerat ca fiind una dintre cele mai frumoase zone din România și Europa, cu un patrimoniu arhitectural și peisagistic unic.
Împrejurimile sale, îl recomandă ca o importantă destinație turistică din România în care se pot practica următoarele forme de turism: turismul montan bisezonal, datorat zonei muntoase reprezentată de munții Făgărașului cu o deasă rețea de trasee montane, cabane și o salbă de 23 de lacuri glaciare, de munții Cibinului unde se află stațiunea climaterică Păltiniș situată la cea mai mare altitudine din țară (1.450 m) și munții Lotrului;
turismul balnear este practicat datorită apelor cu proprietăți curative din stațiunile balneo — climaterice Ocna Sibiului și Bazna, care sunt recomandate pentru tratarea diferitelor afecțiuni; turismul rural și agroturismul bine reprezentate în special în satele din Mărginimea Sibiului care au păstrat puternice tradiții spirituale și etno-folclorice, dând acestor comunități o fizionomie aparte; turismul cultural, favorizat de moștenirea istorică deosebită reprezentată de monumente istorice, de arhitectură și artă, 17 muzee, biserici fortificate, arhitectură și creație tehnică populară, tradiții culturale ale minorităților.
În primele patru luni ale acestui an, în județul Sibiu au fost înregistrate 97.564 sosiri turiști și 154.872 înnoptări.
Indicele de utilizare netă a locurilor de cazare a fost de 22,6% în ianuarie, de 24,3% în februarie, 23,7% în martie și 26,4% în aprilie.
La finele lunii aprilie 2014, efectivul salariaților din județul Sibiu era de 120.254 persoane, cei mai mulți lucrând în servicii — 63.173 persoane.
Rata șomajului era de 4,3%, sub media la nivel național, de 5,1%, iar numărul șomerilor se ridica la 8.367 persoane, din care 3.345 femei.